2021 Sağlık personeli alımı ne zaman başlayacak?

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeli alımı gerçekleşeceğini açıkladı. Sağlık alanında alım bekleyen vatandaşlar ,alımların ne zaman gerçekleşeceğini araştırmaktadır. 2021 sağlık personeli alımı ne zaman başlayacak? Bu haberimizde 2021 sağlık personeli alımlarıyla ilgili detayları sizler için derledik.İşte sağlık personeli alımlarıyla ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı personel alımı yönetmeliği ve branş tahsisi sağlık çalışanlarının gündemine alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin açıklaması görev bekleyenleri heyecanlandırdı. Sağlık Bakanlığı personeli alımı tarihi belirlendi mi, kaç sağlık çalışanı işe alınacak?

20 bin sağlık çalışanı alınacak

 Bakan Koca, KPSS puanlarına göre merkezi yerleştirme için 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı sürecinin başladığını duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kamu görevlilerine göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yerleştirme Merkezi'nde yoğunlaşan taşra teşkilatımızda istihdam edilen 20 bin sağlık çalışanı  alımına başlıyoruz. Seçme Sınavı (KPSS) ) puanları yle ilgili  gerekli bilgiler, hazırlık tercih kılavuzunun hazırlanması için  ÖSYM'ye verilmiştir" dedi.

Alımlar hangi alanda gerçekleşecek?

 10 bin 348 hemşire, 1600 ebe ve 6 bin 4  sağlık teknisyeni/hijyen teknisyeni, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, biyolog, odyolog, çocuk gelişim uzmanı, beslenme uzmanı, fizyoterapist, uğraşı terapisti, Konuşma ve dil terapisti, perfüzyon uzmanı ve sağlık fizikçisi alınacaktır. açıklaması yapıldı.

Tercih rehberinin ÖSYM internet sitesinde yayınlanmasının ardından rehberde belirtilen tarihler arasında tercih rehberinin üretilebileceğini hatırlatan Bakan Koka, “Duyuruyu Yönetim Hizmetleri Bakanlığı ve ÖSYM web sitesinden takip edebilirsiniz. 40 bin kadro ve 10 bin kadroda  Mart ayında ilan verilerek 10 bin sözleşmeli sağlık personeli kadrosu alınacak.Vatandaşlarımıza ve sağlık camiasına hayırlı olsun.'' ifadesini kullandı.

2021 sağlık personeli alımı Sağlık personeli alımı ne zaman?