2021 sağlıklı kilo verme yöntemleri nelerdir?

TAKİP ET

Günümüzde pandeminin patlak vermesiyle birlikte sağlığın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. İnsanlar sağlıklı kilo verme yöntemlerini internet üzerinden araştırıyor. Vatandaşlarımız 2021 sağlıklı kilo verme yöntemlerini araştırıyor.

Reklam
Reklam

Günümüzde milyonlarca insan sağlıklı beslenmek ve sağlıklı kilo vermenin yöntemlerini araştırmaktadır. Çünkü sağlıklı beslenmek her şeyden önemlidir. Bunun yanında sağlıklı kilo vermekte her şeyden önemli olmaktadır. Günümüzde pandeminin patlak vermesiyle birlikte sağlığın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. İnsanlar sağlıklı kilo verme yöntemlerini intenet üzerinden araştırıyor. Vatandaşlarımız 2021 sağlıklı kilo verme yöntemlerini araştırıyor.

Diyetisyen Eşliğinde Kilo Vermeniz Gereklidir

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için diyete başlarken uzman bir diyetisyen bulmanız gerekiyor. Kafanıza göre kilo verirseniz büyük yanlışlar yapabilirsiniz. Her şeyi sağlıklı yaptığınızı düşünüyorsanız ancak kilo veremiyorsanız burada hormonal ya da metabolik bir sorun var demektir. Dolayısıyla diyetisyen olmadan kilo vermeye çalışmak büyük sorunlara yol açabilir. Çünkü diyetisyen kan tahlili yapacak, sizin vücudunuza uygun diyet yöntemini belirleyecek ve kan tahlili sonuçlarına göre size yönlendirmeler yapacaktır. Dolayısıyla diyetisyen olmadan kilo vermeye başlatılmaz.

Başkasının Diyet Programını Kendi Üzerinizde Uygulamayın

Etrafınızda diyet yapan insanlardan etkilenerek diyete başlamamanız gerekiyor. Onların üzerinde etkili olan diyet sonuçlarını kendi üstünüzde denemeye kalkışırsanız yani alabilirsiniz. Çünkü herkesin niyeti kendi vücut metabolizmasına göre şekillenir. Başkasının diyet programı sizin üzerinizde olumsuz etki oluşturabilir. Çünkü herkesin vücut yapısına göre öğlen saatleri, aktiviteleri ve uyuma ve uyanma saatleri farklıdır. Kendi yaşam tarzınıza göre diyet programı belirlememiz gerekiyor. Bu diyet programını da dediğimiz gibi diyetisyen ile yapmanız gerekmektedir.

Kontrollü Bir Şekilde Kilo Vermeniz Gerekir

İyi bir diyet programı ve iyi bir beslenme yaptığınızı düşünüyorsanız zaman zaman yanılgıya uğrayabilirsiniz. Eğer sağlıklı beslendiğinizi düşünüyorsanız ancak porsiyon kontrolü yapmıyorsanız ve sadece tek bir tip beslenme düzeni oluşturduysanız sağlıklı kilo verme yerine sağlıksız besleniyor olabilirsiniz. Bundan dolayı yediğiniz ve içtiğiniz şeyleri not etmeniz gerekmektedir. Diyet programında kontrol çok önemlidir. Uzman kontrolünde sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Gerçekçi Hedefler Koymanız Gerekir

Kilolar bir haftada alınmıyor. Ya da kiloları kısa bir süre içerisinde almıyorsunuz. Bundan dolayı kilo verme işlemini uzun bir zamana yaymanız gerekiyor. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız sabırlı olmanız gerekiyor. Kısa sürede kilo vermek için çabalarsanız su ve kas kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca fiziksel olarak vücudunuz zarar görebilir. Bu nedenle sağlıklı bir şekilde kilo vermek için sabırlı olmalı ve diyetinizi zamana yaymanız gerekmektedir.

Sağlıklı Kilo Verememe Sebepleri

O sağlıklı bir şekilde kilo verememenin bazı sebepleri bulunmaktadır. Bunlara bakarsak uyku ve yemek saatlerimizde yanlışlık olabilir. Faydalı olan yağların bol miktarda tüketmiyor olabilirsiniz. İnsülin seviyeniz yüksek olabilir. Magnezyum, demir ya da D vitamini düşük olabilir. Tiroit hormonunda sorun olabilir. Çok fazla tuz tüketiyor olabilirsiniz. Yeteri kadar su içmiyor olabilirsiniz. Doğal olmayan yapay gıdalar tüketiyor olabilirsiniz. Yediğiniz şeylere vücudunuz tepki gösterebilir. Yemek pişirme şeklinde bile hatalar olabilir. Stres ve yeme bozuklukları etkiler. Bundan dolayı bu sebepler sizin sağlıklı bir şekilde kilo vermenize engel olabilir.

2021 sağlıklı kilo verme yöntemleri kilo verme yolları