2021 yılı KYK bursları ve kredilerinin ne zaman hesaba yatacağı belli oldu mu? Burslar ne zaman yatacak?

TAKİP ET

Dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK bursları ile ilgili açıklamalarda bulundu. KYK burs ve kredilerinde artış yaşanması ile birlikte herkes burs ve kredilerin ne zaman yatacağını merak etmeye başladı. Peki 2021 yılı KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak?

Reklam
Reklam

Dün yapılan açıklamanın ardından gözler burs ve kredilerin yatırılacağı tarihe çevirildi. Dün kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama ile burs ve kredilerin artışı herkesi sevindirdi. Bursların ne zaman yatacağı ise merak konusu oldu.

KYK burs ücretleri ne kadar?
2022 yılı ile birlikte verilecek olan kredi ve burs miktarları şöyle;
Lisans öğrencileri - 850 TL 
Yüksek lisans öğrencileri - 1700 TL
Doktora öğrencileri - 2.550 TL 

KYK bursları ne zaman yatırılacak?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Bu açıklamada ise; "Daha önceki dönemlerde 150 bin öğrenciye burs verilirken ilk defa 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde bu sayı 30 bin kişi artırılarak 180 bine yükseldi. Ön lisansta 34 bin 200 öğrenci, lisansta 144 bin öğrenci, yüksek lisansta bin 350 öğrenci, doktora düzeyinde ise 450 öğrenci burs almaya hak kazandı. Öte yandan, burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri de ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak." denilerek kredi ve bursların yatırılma tarihi belirtildi. 

kyk burs kredi kyk kredi ve burs