2021 Zemheri ayı ne zaman? Zemheri ne demek?

TAKİP ET

Kış ayının etkisini göstermesiyle kar yağışları artmaya başladı. Kış mevsimi kendini hissettirmeye başlaması üzerine Zemheri ayı geldi mi soruları sorulmaya başladı. Zemheri nedir, ne zaman başlıyor soruları araştırılması üzerine karakış olarak bilinen Zemheri hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Yeni yıla sayılı günler kala kış mevsimi birçok şehrimizde hissedilmeye başladı. Doğu şehirlerimizin günlerinin zorlayıcı olduğu da bilinmektedir. Zor günler geçiren vatandaşların olmasıyla Zemheri ayının ne zaman başlıyor soruları sorulmaya başladı. Merak edilen Zemheri hakkında detaylar...

Halk arasında Zemheri, karakış olarak adlandırılmaktadır. Anadolu takviminde bulunan Zemheri, 40 gün süren ve kış mevsiminin en zorlu günlerini geçirdiğimiz zaman dilimi olarak açıklanır. Eski insanlar kış mevsiminin artış gösterdiği durumlarda Zemheri demekteydi. 

Zemheri ne demek?

Arapça da kış anlamına gelen ''zem'' ve Farsça da uğultu anlamına gelen ''harir'' sözcüklerinin birleştirilmesiyle meydana gelmiştir. 

Zemheri ne zaman?

Genel olarak vatandaşlar tarafından 22 Aralık ve 30 Ocak günü arasındaki 40 günlük dilim Zemheri ayı olarak söylenmektedir. Bu ayın en belirgin özelliği ise değişkenlik gösteren mevsimin biraz sonbahar biraz kış olarak görülmesidir. 

2021 Zemheri ayı ne zaman?

Görülen hava değişiklikleri üzerine meteoroloji uzmanları tarafından zemheri ayının ilk döneminde hava sıcaklığının 18-19 olup kısa süre içerisinde 3-4 derecelere düşmesiyle zemheri ayının başladığı belirtildi. 

Zemheri ne demek Zemheri ne zaman 2021 zemheri ayı ne zaman