2022 antikor testi fiyatı ne kadar? Antikor testi koronadan korur mu?

TAKİP ET

Herksin merak ettiği ve yaptırmak istediği testlerden biri olan IGG antikor testi günümüzde olmazsa olmazlar arasındadır. Bu testi yaptırmak isteyen insanlar ise testin maliyetini, nerede yapıldığını ve buna benzer birçok ayrıntıyı merak ediyor. Peki, 2022 antikor testi fiyatı ne kadar? Antikor testi koronadan korur mu? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Herksin merak ettiği ve yaptırmak istediği testlerden biri olan IGG antikor testi günümüzde olmazsa olmazlar arasındadır. Bu testi yaptırmak isteyen insanlar ise testin maliyetini, nerede yapıldığını ve buna benzer birçok ayrıntıyı merak ediyor. 

Bilindiği üzere, testi bir kere yaptırmış olmak avantajlıdır. Hastane ortamında yapılması daha güvenli olan bu test hakkında pek de bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca antikor testinin piyasaya sürülmesinden bu yana test fiyatlarında değişiklikler yaşanabiliyor. Peki, 2022 antikor testi fiyatı ne kadar? 

2022 antikor testi fiyatları ne kadar? 
İstanbul Eczane Odası’nın antikor testiyle anlaşmalı olduğu kurumlar ve bu kurumların antikor test fiyatları şöyle sıralanabilir: 

Biruni Laboratuvarı 
   Covid-19 spike antikor (IgG) test fiyatı 150 TL (KDV dahil)’dir. 
Gelişim Tıp Laboratuvarı 
   Covid-19 spike antikor (IgG) test fiyatı 135 TL (KDV dahil)’dir. 
Yaşar Hastanesi 
   Covid-19 spike antikor (IgG) test fiyatı 110 TL (KDV dahil)’dir. 
Datalap Laboratuvarı 
   Covid-19 spike antikor (IgG) test fiyatı 108 TL (KDV dahil)’dir. 
- Türk Kızılay Sağlık A.Ş. 
   Covid-19 spike antikor (IgG) test fiyatı 108 TL (KDV dahil)’dir. 

Antikor testi nasıl yapılmaktadır? 
Tam otomatik analizörlerde tek tüp kan alınarak yapılmaktadır. Antikor testinin doğruluk oranı %99,8’dir. Yapılan antikor testinin sonuçları ise 4 saat içerisinde belli olmaktadır. 

Antikor testi kimlere uygulanmaktadır? 
Antikor testi isteğe bağlı olarak herkese uygulanabilmektedir. Aynı zamanda aşı olduktan sonra antikorlarınız kontrol ettirerek aşının ne kadar işe yaradığını da öğrenebilirsiniz. Testi belirli zamanlarda tekrarlayabilirsiniz. 

Antikor koronavirüsten korur mu? 
Aşı sonrasında oluşan antikorlar, tekrar koronavirüs bulaşmasını engellemez. Sadece hastalığı daha kolay ve hafif atlatmanıza yardımcı olur. 

Antikor pozitif ne demek? 
Koronavirüs ile enfekte olduğunu ya da Covid-19 aşısı olduğunuzu gösterir. Güncel bilgilere bakıldığında antikorun kanınızda yaklaşık olarak 6 ay kadar kalacağını göstermektedir. 

Antikor testi neden önemlidir? 
Antikor testleri, Covid-19’dan iyileşen veya farkında olmadan virüs taşıyıcısı olabilecek hastalarda, virüs artık mevcut olmasa dahi antikorların kimde olduğunu gösterebilmektedir. Kimin bağışıklığının olduğunu belirlemekte önemlidir. 

Covid-19 aşısından kaç gün sonra antikor oluşur? 
SARS-CoV-2 Spike proteinine karşı antikorlar, hastalığın tekrar etmesini önlemede daha etkilidir. N proteinine karşı antikorlar, semptomların başlamasından sonraki 3’üncü günden itibaren, Spike proteinine karşı antikorlar ise 7’nci günden itibaren ortaya çıkmaya başlamaktadır. N proteinine karşı antikorlar, genel olarak ilk ayda, daha erken azalmaya başlar. 

Spike proteinine karşı antikorların en az 1 yıl süreyle kanda tespit edilebildiği, var olan bilgiler arsındadır. Hastalık durumuyla ilgili antikor çalışmalarında bu süreler dikkate alınmalıdır. Aşı sonrası antikor düzeyinin izlenmesi için en erken zaman 2’nci aşıdan sonraki 15 gün, ideal zaman ise 2’nci aşıdan sonraki 28 gündür. Antikor seviyesinin kalıcılığı, aşılamadan 6 ila 8 ay sonra kontrol edilebilir. 

antikor testi antikor antikor testi ne kadar antikor testi fiyatı korona koronavirüs covid-19