2022 AÖF askerlik tecili nasıl yapılır? Askerlik tecil işlemleri

TAKİP ET

AÖF kayıtlarının başlamasının ardından AÖF askerlik tecili gündeme geldi. Açıköğretim tecil hakkı var mı? AÖF askerlik ertelemek için neler yapılması gerekiyor? Askerliğini tecil etmek için birçok birey araştırmalara başladı. Askerlik tecil sorgulama için e-devlet üzerinden yapılır. AÖF askerlik tecil hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Açık öğretim fakültelerine gönderilen Millî Savunma Bakanlığı’na ait 15 Temmuz 2011 tarihli ve 20227 sayılı yazıda: “1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesince 29 yaşından büyük öğrencilerin askerlikleri tecil edilememektedir. Bu durumda askerliğini tecil ettirmek isteyenler araştırmaya başladı. AÖF üzerinden okumaya devam eden vatandaşlar nasıl tecil yaptırır? İşte detaylar...

AÖF askerlik tecili ve erteleme işlemleri nasıl yapılır? 

AÖF de okuyan kişiler askerliğini kolaylıkla tecil ettirebilir. Bunun için kişiler okudukları fakülteye giderek öğrenci işleri bürosundan ıslak imza ve mühürlü olan belge gerekmektedir. Alınan bu belgeyle en yakın askerlik şubesine gidilerek müracaat edilir. Verilen belgenin yanında kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve vesikalık fotoğraf da verilmektedir. 

AÖF Askerlik tecili İçin;

Askerlik ile ilgili bilgileri açık öğretim üniversiteleri YÖKSİS üzerinden Millî Savunma Bakanlığına göndermektedir.

Zamanında başvuru yapılmamış veya bilgiler zamanında ulaşmamışsa sorumluluk başvuru yapması gereken kişiye aittir.

28 yaşın tamamlandığı yılın sonuna kadar tecil işlemi yaptırılabilir.

Tecil işlemi devam ederken bahar ya da güz dönemi kayıt yenileme yapılmazsa askerlik şubesine bilgi verilmek zorundadır.

İkinci üniversite kapsamında okuyanların tecil işlemlerini açık öğretim fakültesi yapmamaktadır. 

AÖF askerlik teciline ek olarak; 

Açık öğretim askerlik tecili için okunan bölümün 2 yıllık veya 4 yıllık olması fark etmemektedir. Tüm açık öğretim fakülteleri bölümleri için öğrenciliği devam etmekte olan bir kişinin 28 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar askerlik tecili hakkı mevcuttur.

AÖF askerlik tecili Askerlik tecil işlemleri Askerlik tecili