2022 AÖL ders seçimi ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖL sınav tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar... 

TAKİP ET

Açıköğretim Lisesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci AÖL ders seçimi ve sınav tarihleri hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Bahar Dönemi (2. Dönem) için ders seçimi yapacak olan öğrenciler, AÖL ders seçiminin nasıl yapılacağını da araştırıyor. 2022 AÖL ders seçimi ne zaman ve nasıl yapılacak? AÖL sınav tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar... 

Reklam
Reklam

Binlerce Açıköğretim Lisesi öğrencisi, 2. dönem için ders seçimlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. 2022 AÖL 2. dönem ders seçimi ve sınav tarihleri hakkında merak edilenler... 

AÖL 2. Dönem ders seçimi ne zaman yapılacak? 
AÖL ders seçimi en geç kayıt yenileme tarihinin son gününe kadar yani 28 Ocak 2022 tarihine kadar yapılabilecektir. 

AÖL ders seçimi nasıl yapılır? 
Ders seçme işlemi, sistemde "Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri" menüsü altında yer alan "Ders Seçme İşlemi" seçeneğinden yapılmaktadır. Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına dair detaylı bilgi resmi web adresinde yer almaktadır. 

Belirtilen süre içinde ders seçme işlemini yapmayan ya da yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır. 

Öğrenciler, öğrencilik durumu "Aktif" olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak "http://aol.meb.gov.tr/" internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçimlerinde tüm sorumluluk öğrenciye aittir. 

aöl açıköğretim lisesi aöl ders seçimi aöl ders seçim tarihi aöl ders seçimi ne zaman