2022 araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

İkinci el otomobil satın almak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de araç hasar kaydı sorgulamadır. Peki 2022 araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Sıfır model otomobillerdeki yüksek fiyatlar sebebiyle bir çok insan fiyatı nispeten daha uygun olan ikinci el otomobillere yöneliyor. Fakat ikinci el otomobil satın almanın da kendine göre sebepleri bulunuyor. İkinci el otomobiller konusunda en çok dikkat edilmesi gereken ve haliyle en çok merak edilen konu da araç hasar kaydı sorgulamadır. İkinci el araç sahibi olmayı planlayan yüzbinlerce insan alacakları aracın hasarının oluşup oluşmadığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2022 araç hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır?
2022 Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?
İkinci el otomobil sahibi olmanın hayalini kuran kişiler araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini özellikle yapmaya çalışıyor. Araç hasar kaydının sorgulanması sonucunda araçların şu bilgilerine ulaşılıyor:
- Geçmişte yaşanan tüm hasar ya da arıza kayıtları
- Kaza sonrasında trafik polisi tarafından tutulan tutanaklara 
- Alınacak olan aracın kaskosuna dair bilgilerine 
- Aracın açık trafikte bulunma süresi boyunca  ne kadar süre kaskoya sahip olduğuna 
- Aracın kaç kere alınıp ssatıldığı yani araç değişiklikleri bilgisi ve aracın mevcut sahibinin bilgilerine ulaşılabilir.
Araç hasar kaydının sorgulanmasının en kolay yolu plakadan araç hasar kaydının sorgulanmasıdır. Bu şekilde araç hasar kaydının sorgulamak isteyenler aracın plaka kodunu 5664’e SMS olarak göndererek aracın geçmiş bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirler. SMS ücreti olarak ise 9,5 TL tahsis edilecektir. Aracın parçalarıyla ilgili bilgilere ulaşmak isteyen kişiler ise parça boşluk araç plakasını 5664’e SMS olarak gönderebilirler.
Plakadan araç hasar kaydı sorgulaması E-Devlet sistemi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünden sorgulanabilir. Yine aynı sistemde bulunan Trafik Bilgileri ve Hasar Sorgulama bölümüne girmek de yöntemlerden bir tanesidir. 
Sigortam 360 Sitesi Üzerinden Araç Bilgilerini Sorgulama Nasıl Yapılır?
Almak istedikleri aracın çeşitli bilgilerini sorgulamak isteyenler Sigortam 360 sitesi üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilirler. Bu sitede söz konusu aracın kasko, ekspertiz, hasar, tutanak gibi bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bu işlem için kişiden 5 TL’lik bir ücret tahsis edilecektir. 

2022 araç hasar kaydı sorgulama E-Devlet otomobil Trafik Bilgileri ve Hasar Sorgulama trafik kasko