2022 Araç muayene ücretleri ne kadar? TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ne kadar? Araç muayenesi için gerekli evraklar nelerdir?

TAKİP ET

2022 yılına girilmesiyle araç bakım ve muayenesini yaptırmak isteyen kişiler zam gelip gelmediğini, ücretlerin ne kadar olduğunu merak ediyor. Yeni yılla birlikte araç muayene ücretleri de değişti. 2022 Araç muayene ücretleri ne kadar oldu? sorusu son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

2022 yılına girdiğimiz bu günlerde gelen zamlar nedeniyle her şeyde fiyat artışı yaşandı. 2022 araç muayene ücretleri belli oldu. Yeni yılda araçlarını muayene götürecek kişiler ücretlerin ne kadar olduğunu araştırıyor. 2022 TÜVTÜRK araç muayene ücretleri ne kadar oldu? Araç ve motor otobüs muayene ücretleri ne kadar? Soruları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar yazımızda..

2022 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2022 yılında otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda muayene ücretleri 507,40 TL olarak belirlendi. 

2022 yılında motosiklet muayene ücretleri ise 258,42 TL oldu. 

KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde ise 685,58 TL oldu. 

2021 ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NE KADARDI? 

5 Ocak 2021 tarihinde araç muayene ücretleri TÜVTÜRK tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklamaya göre 2021 yılında araç muayene ücretleri şu şekildeydi:

Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL

Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL

Traktör ve motosikletler için 189,98 TL

 

2022 ARAÇ MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Araç muayene randevusu almak isteyen kişiler nasıl yapılacağını araştırıyor. Araç muayene randevusunu internetten almak istenler için adımlar şu şekilde:

TÜVTÜRK’ün internet adresine giderek sayfada yer alan Ücretsiz Randevu bölümüne tıklayın.

Karşınıza gelen ekrana Plaka No, Ruhsat Seri No ve randevu alınacak şehir bilgisini girin ve istasyonların yoğunluğuna göre randevunuzu alın.

Daha sonra TÜVTÜRK’ten almak istediğiniz hizmet türünü seçin.

Karşınıza randevu için tarih ve istasyon seçim ekranları gelecektir. İstasyonların yoğunluğuna göre istediğiniz tarih ve istasyonu seçin

Ardından tarih ve istasyona uygun olarak randevu saatinizi seçmeniz istenecek.

Son olarak ise randevunuzu onaylın

İnternet üzerinden randevu almak istemeyenler web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü, 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren araç muayene randevu telefonu olan 0 850 222 8888 numarası arayıcılığıyla çağrı merkezinden randevu alabilirler 

2022 ARAÇ MUAYENESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Aracın ruhsatı muayene öncesinde hazırlanması gerekir. Satış ve devirlerde Tescil belgesi noter tarafından alındığı için yenisi düzenlenene kadar Araç tesciline İlişkin Geçici Belge muayene sırasında mutlaka olmalıdır.

Muayene tarihinden önce trafik sigorta tarihi mutlaka kontrol edilmelidir. Trafik sigortası tüm araçlar için zorunlu bir belge olmaktadır.

Eğer muayeneye getirilen araç size ait değil ise mutlaka TC kimlik numarasını gösteren nüfuz cüzdanı ehliyet ve pasaportunuzu yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

LPG/CNG araçları için yakıt sistemi montaj belgesi ile gelinmesi gerekmektedir. Bu araçlar için muayeneye gelirken LPG/CNG Tankının üzerinde yer alan etiketteki bilgilerin okunacak şekilde gelinmesi gerekir.

Açıklanan bu belgelerin araç muayenesinden önce mutlaka hazırlanması gerekli bilgilerin kontrol edilmesi ve daha sonra randevu tarihinin belirlenmesi gerekmektedir. Araçların sınıflarına göre belirlenen zaman aralıklarında mutlaka muayene işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.

2022 araç muayene ücretleri 2022 TÜVTÜRK araç muayene ücretleri araç muayenesi için gerekli belgeler nelerdir