2022 Asgari ücret belli oldu ! Asgari ücrette vergi kaldırıldı

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklamasının ardından vergiler hakkında duyurusunu da yaptı. 7 milyon kişinin ilgilendiği 2022 asgari ücret üzerinden alınan vergiler kalktı mı sorusu sorulmaya başlandı. AGİ kalktı mı ? İşte konu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklama sonrasında asgari ücretin 4250 TL olduğunu duyurdu. Son 50 yılın en büyük zamın yapıldığını duyuran Erdoğan diğer yandan asgari ücret üzerinden herhangi bir vergi alınmayacağını da belirtti. 

2022 Asgari ücretin belirlenmesiyle verginin kalktığı da belirtildi. AGİ ne kadar oldu sorusu da sorulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada işçi ve işvereni düşünerek karar alındığını ayrıca bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında çalışan ve işveren kesimleri ile belirlendiğini söyledi. 

Asgari ücret 4.250 TL oldu

2022’de asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacak. Çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre yükselmektedir. Son 50 yılın en yüksek rakamı olan Asgari Ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Son günlerde dolar ve diğer kurların hızlı artışının Türk lirasını düşürdüğünü söyleyenlere karşılık Cumhurbaşkanı Türk lirasını yedirmeyeceğiz diyerek cevap verdi. 

'Sendikalara teşekkür ediyoruz'

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemiz açısından çok önemli. Sadece çalışanlarımızla değil tüm ücret düzeylerini etkileyen bir temel ücret noktasına gelmiştir. Ekonomik kalkınmanın meydana getirdiği sarsıntılar… Değişimler sorun yaratır.” dedi.

Asgari ücret ne kadar asgari ücretten vergi kalktı mı asgari ücret