2022 Asgari ücret belli oldu mu? Evli, bekar ve çocuklu AGİ ne kadar ?

TAKİP ET

2022 yılının yaklaşmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi. Son günlerde yapılan toplantılar sonucunda asgari ücret belli oldu mu soruları sorulmaya başlandı. Asgari ücrete yapılacak zam oranı merak edilirken evli, bekar ve çocuklu asgari geçim indirimi de araştırılmaktadır. İşte 2022 asgari ücret detayları..

Reklam
Reklam

Yeni yıla sayılı günler kala çalışanlar asgari ücrete ne kadar artış uygulanacağı merak edilmektedir.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılara devam ederken asgari ücretin belli olup olmadığı da araştırılmaktadır. Bekar, evli, çocuklu asgari geçim indirimi zammı netleşti mi?

2022 Asgari ücret belli oldu mu?  

TİSK Genel Merkezi'nde gerçekleşti. İlk görüşmesini 1 Aralık'ta gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü görüşmede de anlaşamayınca, son karar 4'ncü toplantıya kaldı.

2022 Asgari ücret için ne kadar bekleniyor?

Herkes tarafından farklılık gösteren asgari ücret için teklifler devam ederken Çalışma Genel Müdürü asgari ücret için 3 bin 100 TL'yi uygun bulurken Türk-İş bu rakamı 3 bin 900 TL olması gerektiğini belirtti. Enflasyona karşı gösterilen bu hassasiyet nedeniyle asgari ücretin halkı tatmin etmesi gerektiği beklenmektedir.

2022 Asgari ücret ne kadar? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı toplantılar ışığında asgari ücretin 3.500-4.000 TL civarında olacağı düşünülüyor. 2022 Asgari ücret zam miktarı 4. toplantının gerçekleşmesiyle Aralık ayının sonlarına doğru belirlenecek.

2022 asgari ücret 2022 agi ne kadar asgari ücret zammı