2022 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin'den 2022 asgari ücreti hakkında kritik açıklama

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den 2022 asgari ücreti hakkında kritik bir açıklama geldi. Bakan Bilgin'in asgari ücret açıklaması insanların gündemine girdi. Peki 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Aralık ayının ilk haftası toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2022 yılının asgari ücretini belirlemek adına yaptığı görüşmelerin sonu için artık geri sayıma geçildi. İşveren, işçi sendikaları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin bir araya geldiği toplantılardan nasıl bir sonuç çıkacağı insanların gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Sendikaların büyük çoğunluğu 4000 TL asgari ücret talep ederken işveren tarafı 3500 TL civarında bir asgari ücretten yana taraf  tutuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den ise 2022 asgari ücreti hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki 2022 asgari ücret ne kadar olacak?
2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı bu hafta içerisinde netlik kazanacak. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammının ne kadar olacağı ise büyük bir merak konusu. Geride kalan ilk iki görüşemede işveren sendikası 3100 TL, işçi sendikaları ise en az 4000 TL üzerinde bir asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini belirtmişti. İşçi sendikası 4000 TL’nin altındaki herhangi bir asgari ücrete onay vermeyeceklerini açıkça ifade etmişlerdi. Asgari ücrete yapılacak zamlarla birlikte asgari ücretten vergi alınmaması konusu da gündeme getirilen konular arasında yer aldı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bu hafta içerisinde yapacağı 4. toplantıda 2022 brüt ve ne asgari ücretin netleşmesi bekleniyor. 
Bakan Bilgin’den 2022 Asgari Ücreti Hakkında Kritik Açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 yılı asgari ücreti hakkında kritik bir açıklama yaptı. Asgari ücrete işçilerin beklentilerini karşılayacak bir zam oranı yapacaklarını ifade eden Bilgin yapılacak zammın özellikle düşük gelirle yaşayan vatandaşlar için bayram havası oluşturacağını söyledi.

2022 asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret Tespit Komisyonu