2022 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret belli oldu mu?

TAKİP ET

Türkiye de son günlerde gündem de olan asgari ücretin ne kadar olacağına dair vatandaşlar açıklama beklemektedir. Milyonlarda işçiyi ilgilendiren asgari ücreti son toplantısı yapılmasının ardından ne kadar olduğu ne zaman açıklanacak soruları sorulmaya başlandı. 2022 asgari ücret yarın mı açıklanacak işte konu hakkında detaylar..

Reklam
Reklam

Haftalardır yapılan toplantılarda kesin karara varılmamasının ardından 4. toplantı Pazartesi günü gerçekleşti. İşçi ve işvereni ilgilendiren asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında henüz açıklama gelmedi. Vatandaşlar alınan kararın ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

2022 Asgari ücret ne zaman açıklanacak? 

Pazartesi günü 4. ve son toplantının yapılmasının ardından asgari ücretin ne kadar olduğuna dair araştırmalar başladı. Bu hafta içerisinde asgari ücretin duyurulacağı beklenmektedir. 

2022 Asgari ücret brüt ve net ne kadar olacak?

İşverenlerin oluşturduğu TİSK ve TÜİK arasında enflasyona yönelik çalışmalar yapılmasının ardından iki farklı teklif geldi. Türk-iş ise ekonomide ki durumun ve enflasyonunun artış göstermesinin ardından ileriyi göz önünde bulundurarak kararın ona göre alınması gerektiğini belirtti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun hesaplamasında asgari geçim tutarı hafif işte 2.979 TL, ağır işte 3.567 TL oldu.

TİSK asgari geçim tutarını 3.100 TL, Türk-İş 3.579 TL öngördü.

asgari ücret 2022 asgari ücret asgari ücret ne kadar