2022 Asgari Ücret zammı ne kadar olacak? 2022 Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

2022 yılı zam görüşmeleriyle alakalı geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin beklenen açıklamayı yapmış ve ilk görüşmenin 1 Aralık'ta yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında milyonlarca çalışan, '2022 Asgari Ücret zammı ne kadar olacak? 2022 Asgari Ücret zam oranı ne zaman açıklanacak?' gibi soruları merak etmeye başladı. İşte 2022 Asgari Ücret zam oranıyla ilgili merak edilen soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

Yeni yıla az bir süre kala asgari ücret zam oranı milyonlarca kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz gün tüm ülkenin gündeminde yer alan asgari ücret zam oranıyla ilgili beklenen açıklamayı Bakan Vedat Bilgin yapmıştı. Bakan Bilgin, ilk görüşmenin 1 Aralık’ta yapacağını belirtirken aynı zamanda zam kararının bu sene erken verilmesinden yana olduğunun da vurgusunu yapmıştı. Peki, Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zam oranı ne zaman açıklanacak? İşte yaşanan gelişmelerin detayı…

Bakan Bilgin: 2022 Asgari Ücreti erken belirlemekten yanayız
Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Bakan Bilgin gazetecilere birtakım açıklamalar yaptı. Bilgin, asgari ücret tespitine dair Aralık ayı sonuna dek beklemek istemediklerini söyleyerek, “Aralık ayının başlarında başlar, bir iki hafta içerisinde bitiririz. Bu sefer erken bitirmekten yanayız. Çünkü taraflar ve sosyal ortaklarımız ile görüşme yapıyoruz. Onlar ile bir uzlaşma noktasına doğru ilerliyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlar ile uzlaşabileceğimizden yöne” ifadelerini kullandı.
Asgari ücret anket sonuçları Çarşamba günü netleşecek
Bakan Bilgin, asgari ücret ile işverene sağlanan 75 TL’lik destek anımsatılarak, bu dönemde izlenecek yolun nasıl olduğu sorusuna, “ O daha önce Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu bir karardı. Uygulandı ve bitti. İşverene destek vermeyeceğiz, işçilerimize destek vermeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.
Asgari ücret desteği nereden karşılanacak?
Bilgin, işçilere verilecek desteğin nereden karşılanacağı sorusuna da “Onu bilmiyorum, nereden verirsek. Doğrudan doğruya belirleyeceğimiz rakamın seviyesi ve miktarına göre. Bütçeden aktarılan ya da başka bir biçimde” sözleriyle yanıt verdi.
Asgari ücret 2022 anketi önce Cumhurbaşkanı ile paylaşılacak
Aynı zamanda asgari ücret tespiti içi yapılacak anketin sonuçlarının Çarşamba günü sonuçlanacağını açıklayan Bakan Bilgin, “İlk olarak Cumhurbaşkanımız ile paylaşacağım. Muhtemelen bir sonra ki kabinede araştırma sonuçlarının takdim ederim.” Dedi.
Görüşmelerin ilk haftada bitirilmesi hedefleniyor
Bakan Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ilk on ila on beş gün içinde görüşmeleri bitirme ve bir ay beklememe çağrısıyla ilgili düşüncelerin sorulması üstüne, “Ben de ilk haftada bitirmekten yanayım. Ben olur görüşündeyim. İlk görüşmede değil de 1 hafta içerisinde, hafta başı ya da sonunda görüşürüz” ifadelerini kullandı.
Asgari ücrette gelir vergisi ayarı yapılacak mı?
Bakan Bilgin, asgari ücretten gelir vergisi alınıp alınmaması gibi bir formülün konuşulup konuşulmayacağı sorusuna ise, “Onu şimdi açıklayamam. Tabi biz çalışmaya devam ediyoruz, tüm ihtimaller ile alternatifleri çalışıyoruz” yanıtını  verdi.
 

2022 asgari ücret zammı ne zaman belli olacak 2022 asgari ücret zammı ne kadar olacak