2022 bedelli askerlik ücreti düşecek mi? Bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bedelli askerlik ücreti taksit oluyor mu?

TAKİP ET

Uzun zamandır gündemden düşmeyen bedelli affı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili müjdeyi paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli affı açıklamasıyla binlerce gencin yüzünü güldürdü. Yapılan açıklamanın ardından bedelli askerlik affı ile ilgili tüm detaylar takip edilmeye başlandı. Konuyla ilgili en merak edilen detay ise ücret oldu. Bedelli askerlik ücretinin düşüp düşmeyeceği ve mevcut ücretin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Uzun zamandır gündemden düşmeyen bedelli affı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili müjdeyi paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli affı açıklamasıyla binlerce gencin yüzünü güldürdü. Yapılan açıklamanın ardından bedelli askerlik affı ile ilgili tüm detaylar takip edilmeye başlandı. Konuyla ilgili en merak edilen detay ise ücret oldu. Bedelli askerlik ücretinin düşüp düşmeyeceği ve mevcut ücretin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Daha önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar bedelli askerlik uygulamasından yararlanamıyordu. Yoklama kaçağı ve bakayaların bedelli askerlikten bedelli askerlikten faydalanabilmesine yönelik düzenlenen affın detayları belli oldu. Peki, bedelli askerlik ücreti düşecek mi? 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar? Bedelli askerlik ücreti taksit oluyor mu? Temmuz zammı açıklandı mı? İşte tüm merak edilenler…

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar 2022?

2022 yılı bedelli askerlik ücreti yılın ilk yarısı için 55 bin 194 TL olarak belirlenmişti. Ücret açıklamasını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yapmıştı. 2022 yılının ikinci yarısı için henüz rakam netleşmedi. Şimdi gözler Temmuz zammına çevrildi.

Bedelli Askerlik Ücreti Düşecek Mi?

Bilindiği gibi bedelli askerlik ücretine her 6 ayda bir zam geliyor. 2022 yılı bedelli askerlik ücretinin düşeceğine dair herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Bedelli Askerlik Ücreti Taksit Oluyor Mu?

Bedelli askerlik için belirlenen tutar tek seferde ödeniyor ve taksit yapılmıyor. 

Yoklama Kaçağı Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Yoklama kaçağı ve bakayaların bedelli askerlikten yararlanmasını kapsayan teklif Meclis’e sunuldu. Konuyla ilgili merak edilen en önemli detay ücret. Yoklama kaçağı ve bakayaların bedelli affında rakamların mevcut bedelli askerlik ücretlerinin üzerinde olacağı aktarılıyor. Bu kapsamda bedelli askerlik affından yararlanan kişiler kaçak olduğu toplam yıla göre değişen oranlarda bir ödeme yapacak.