2022 bekçi alımı ne zaman başlayacak? Bekçi alımı başvuru şartları

TAKİP ET

Bekçi olarak devlet memuru olmak isteyen insanlar bekçi alımı başvuru şartlarını internet üzerinden araştırıyor. Peki 2022 bekçi alımı ne zaman başlayacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Bekçi olarak iş hayatına devam etmek isteyen insanlar 2022 bekçi alımı ilanları hakkındaki son gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alımı yapılan bekçilerin çalışma saatleri ve maaşları da insanların gündemlerinin üst basamaklarında yer alan konular olarak dikkat çekiyor. Bekçi alımı başvuru şartlarını öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki 2022 bekçi alımı ne zaman başlayacak?
Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bekçi alımlarının ne zaman başlayacağı konusunda araştırmalarına devam eden kişiler bekçi olmak için hangi şartların karşılanması gerektiğini de merak ediyor. İşte bekçi alımı başvuru şartları:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
- En az 167 cm boyunda olmak,
- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
- 31 yaşından gün almamış olmak
- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
2022 Bekçi Alımı Ne Zaman Başlayacak?
Yaklaşık 12 saatlik çalışma süresi bulunan 19.00 - 07.00 saatleri arasında görev alan bekçilerin güncel maaşları eğitim seviyelerine göre değişiyor. İşte bekçi maaşları:
İlkokul: 5.008 TL
Ortaöğretim: 5.186 TL
Yükseköğretim: 5.421 TL
2022 bekçi alımının ne zaman başlayacağı konusunda Polis Akademisi Başkanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi olduğu takdirde sizlerle paylaşacağız.

2022 bekçi alımı Polis Akademisi Başkanlığı bekçi alımı başvuru şartları