2022 Bekçi alımı ne zaman gerçekleşecek? Bekçi olmak için gereken şartlar nelerdir?

TAKİP ET

2022 yılında bekçi alımına ilişkin araştırmalar devam etmektedir. 2022 yılında bekçi alımına ilişkin açıklamanın yakın zamanda yapılması bekleniyor. 2022 bekçi alımı ne zaman gerçekleşecek? Bu haberimizde 2022 bekçi alımına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte 2022 bekçi alımı ve bekçi olma şartları ile ilgili detaylar....

Reklam
Reklam

Yeni yılda bekçi alımının ne zaman gerçekleşeceği araştırılmaktadır. Bekçi olmak isteyen vatandaşlar, bekçilik için gereken şartları da araştırmaktadır. Bekçi olmak için gereken şartlar nelerdir?

Bekçi olmak için gereken şartlar

Yeni yıl için bekçi alımları henüz başlamadı. İlerleyen günlerde bu konuya ilişkin açıklamanın geleceği tahmin edilmektedir.Bekçi olabilmek için şu şartları taşımak gerekiyor;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

En az lise mezunu ya da dengi olmak 

En az 167 cm boyunda olmak

Vücut kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmalıdır.

Başvuran adaylar 31 yaş altında olmalıdır.

Affedilmiş olsa dahi yolsuzluk, yolsuzluk, zimmete para geçirme, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas veya diğer yüz kızartıcı davranışlardan hüküm giymemiş olmak gerekmektedir.

Silah taşımanın veya silahlı görevleri yerine getirmenin yasal bir engeli olmaması gerekir.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemek 

Bekçi maaşı ne kadar?

Bekçi maşaları 5 bin 8 TL ve 5 bin 421 TL arasında değişmektedir.Yüksek olan tutarı üniversite mezunu olan bekçi almaktadır. Bekçiler genellikle gece görev yapmaktadır. 12 saat gibi bir çalışma süresi vardır.

bekçi alımı 2022 Bekçi olma şartları