2022 bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçi alımı başvurusu ve şartları

TAKİP ET

Bekçi olmak isteyen binlerce vatandaş internet üzerinden bekçi alımı başvurusu ve şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki 2022 bekçi alımı ne zaman yapılacak? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

İlkokul, ortaöğretim ve yükseköğretim mezunu olan yüzbinlerce vatandaş bekçi alımları hakkındaki son gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ediyor. Bekçi olarak hayatına devam etme hayali kuran insanlar arama motorları üzerinden bekçi alımı başvuru ve şartları hakkında yoğun bir araştırma yürütmeye durmadan devam ediyor. Peki 2022 bekçi alımı ne zaman yapılacak?
2022 Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

2022 bekçi alımı konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2022 yılı içerisinde bekçi alım ilanı yayınlanıp yayınlanmayacağını ise zaman gösterecek.
Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bekçi alım ilanlarına başvuru yapmak isteyen insanların karşılamaları gereken bazı şartlar bulunuyor. İşte bekçi alımına başvurmak için gereken şartlar:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
- En az 167 cm boyunda olmak,
- Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.
- 31 yaşından gün almamış olmak
- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.
Yukarıdaki şartları karşılayan insanlar bekçi alım ilanlarına başvuru yapabilirler. Bekçilerin aldığı maaşlar ise gördükleri eğitime göre değişiklik göstermektedir. İlkokul mezunu bekçiler 5.008 TL, ortaöğretim mezunu bekçiler 5.186 TL ve yükseköğretim mezunu bekçiler ise 5.421 TL aylık maaş almaktadır. Bekçilerin çoğunluğu geceleri çalışıyor olup çalışma saatleri 19.00-07.00 arasındadır. İstanbul’daki bekçiler 12/36 çalışma sistemi ile görev almaktadır.

2022 bekçi alımı bekçi alımı bekçi alımı şartları