2022 Bekçi maaşları nedir?

TAKİP ET

Son zamanların en çok konuşulan mesleği haline gelen Bekçilik özellikle genç erkekler tarafından en çok tercih edilen meslek haline geldi. Türkiye'nin her noktasında bu işi yapanlar ve yapacak olan adaylarda bekçi maaşlarını araştırmaya devam ediyor. 2022 Bekçi maaşları ne kadar? İşte tüm detaylar burada..

Reklam
Reklam

Son zamanların popüler mesleği haline gelen Bekçilik, Türkiye'nin her yerinde alım yapılıyor. Buna istinaden özellikle genç erkeklerin sıkça tercih ettiği meslek olduğu için Bekçiliğin, detaylarını adaylar intenetten araştırıyor. 

Bizde siz değerli okuyucularımız için 2022 Bekçi maaşlarını haberimizde güncel olarak veriyoruz.

2017 senesinden beri etkin olarak eleman alımı yapmaya devam ediyor. Bu birim Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlıdır. Gençlerin son zamanlarda en çok araştırdığı konulardan biri olarak Bekçi nasıl olunur? Hangi kriterleri taşıyan bekçi olur? Bekçi maaşları nelerdir gibi sorulara cevap vermeye devam ediyoruz. 

Geceleri yapılan bu meslek pandemi dönemiyle birlikte gündüzleri de yapılmaya başlandı.  İlköğretim, ortaöğretim, önlisans (2 yıllık) ve lisans (4 yıllık) okuyan adaylar braşvuru yapabilirler. Bekçilik alımlarında nadirde olsa bazı yerler KPSS puanı isteyebilir. İstisna olarakta İçişleri Bakanlığı yazılı sınav ve parkur sınav isteğinde bulunabiliyor.

657 kanununa göre ödenen maaşları, enflasyona göre değişiklik gösterebilir. Belirteceğimiz gibi maaşlarını alırlarken, evli, bekar, çocuklu ve hizmet yılına göre maaşlarda değişikler olabilir.

İlkokul mezunu bekçi maaşı 5.008 TL'den ortalama 6 bin 535 TL'ye

Lise mezunu bekçi maaşı 5.186,TL'den 6 bin 767 TL'ye

Üniversite mezunu bekçi maaşı 5.421,42 TL'den 7 bin 707 TL'ye yükseldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalışan Bekçilerin çalışma saatleri de polislerden farklı değildir. Şehirden şehire çalışma saatleri değişiklik gösterebilir. İl bazında değişiklik gösteren çalışma saatlerinde bazı bekçiler geceleri çalışırken, bazıları vardiya yapmaktadır.

Valilik ve Kaymakamlıkta bekçi çalışma saatlerine fikirlerini söyleyebilirler. Çalışma koşulları 3 şekildedir;

İllere göre bakarsak;

İstanbul'da 12/36 şekilde çalışırlar. 1 gün çalışıp, 1 gün istirahat ederler. 19.00-07.00 arası çalışırlar.

İzmir'de tatilleri hafta içi belirledikleri günde yaparlar. 22.00-06.00 arası çalışırlar.

Antalya'da 6 gün çalışıp, 1 gün izin yaparlar 21.00-05.00 arası çalışırlar.

Mersin'de 12/36 çalışarak, 5 gün izinsiz gündüzleri 12 saat çalışanlar 5 günün sonunda 1 gün çalışarak 1 gün izinlidir böyle 10 gün çalışırlar.

Mardin'de 12/24 sistemiyle çalışırlar.

Sakarya'da ise tatilleri hafta içi 1 gün olmakla birlikte 6 gün çalışıp 1 gün izinlidirler. 22.00-06.00 arası görev yaparlar.

Sİnop'ta bir gün çalışıp diğer gün izin yaparlar ve 20.00-08.00 arası çalışırlar.

Bekçi olmak için ne yapmak lazım?

 

Üç yoldan geçerek Bekçi olurlar. Başarıyla üç etabı geçen adaylar bekçi olurlar. Yazılı sınav, sözlü sınav ve parkurlar sonuçlanır. 

Yazılı sınavda 50 puan almaları gerekmektedir. Parkur'da ise fiziken yeterli olduklarını ispatlamaları lazım ve 60 puan almaları gerekir.Sözlü sınavdan da 70 alan aday bekçi olmak için hiçbir engeli kalmamıştır. Belirlenen sürede işe başlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesindeki kriterler şunlardır;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, 

En az lise ya da dengi okul mezunu,

En az 1,67 boy zorunluluğu,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) 27 (dâhil) arasında olmak,

Başvuru yaptığı İl'de en az 1 senedir yaşıyor olmak,

Askerliği tamamlamış olmalı,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

Memuriyete engel bir durumu olmamak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli olmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

Kendi ve ailesinden genelev, fuhuş, uyuşturucu, ahlaka aykırı hal, kumar gibi durumlardan hükümlü olmamak, 

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandığı için tedavi görüyor olmamak, 

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında bir sorun olmaması

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün şu an yayınlamış olduğu 2021 Bekçi alımlarıyla alakalı bir ilanı bulunmamaktadır. İlan yayınlanır yayaınlanmaz sitemizde yer alacaktır. 

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edine, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Sivas, Şınak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak illeri için bekçilerin çalışma saatleri ve bekçi alımları hakkında bilgilendirmemiz yayınlandıkça bulunacaktır.

2022 bekçi maaşları 2022 bekçi maaşları ne kadar olacak 2022 bekçi maaşları ne oldu 2022 bekçi maaşları hesaplama 2022 bekçilik maaşları