2022 Berat Kandili önemi nedir? Berat Kandili ne zaman, hangi gün?

TAKİP ET

2022 yılı Kandil günleri epey bir merak ediliyor ve araştırılıyor. Bu sene de Berat Kandili ne zamana denk geliyor ve hangi gün olduğu merak edilmektedir. Peki, Berat Kandili 'nin Müslümanlar için ne gibi bir önemi var ve tarihi ne zaman? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Berat Kandili bilgi paylaşımları ve detayları..

Reklam
Reklam

2022 yılı Berat Kandili hangi gün?
2022 yılı Kandil günleri epey bir merak ediliyor ve araştırılıyor. Bu sene de Berat Kandili ne zamana denk geliyor ve hangi gün olduğu merak edilmektedir. Bu kapsamda da Berat Kandili 17 Mart 2022 Perşembe gününde idrak edilecektir.

Berat Kandili bu sene hangi güne denk gelmektedir? 
Berat Kandili ne zaman ve hangi gün? soruları herkes tarafından merak edilmektedir. 2022 yılı içinde Berat Kandili Perşembe gününe denk gelmektedir ve bu günde ibadetler gerektiği gibi yerine getirilecektir.

Berat Kandili 'nin Müslümanlar için ne gibi önemi vardır?
Berat kelimesi, Arapça dilinde '' berae - beraet '' kelimesinin Türkçe diline geçiş yapmış halidir. Kur 'an - ı Kerim 'de '' Beraet '' şeklinde yer almaktadır. Beraet kelimesi, iki şey arasında herhangi bir ilişkinin olmaması, kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması ya da yükümlülüğün olmaması anlamına gelmektedir. Istılah olarak berat kelimesi ise, Allah 2ın affı ve bağışlaması, günah, borç ile cezadan kurtulmak şeklinde bazı anlamları vardır. Berat kelimesinin aslında ise günahlardan arınma ve Yüce Alah 'ın rahmet ile mağfiretine ulaşma amacı bulunmaktadır. Bu özle gecde Allah 'ın affı ile bağışlamasının çok fazla olacağı müjdelenmiştir ve bu geceye de '' Berat Gecesi '' adı verilmiştir. Berat gecesi, hicri aylardan şaban ayının on beşinci gününe denk gelen gecedir.
Bera Gecesi için Arapça eserlerde '' şaban ayının ortasında yer alan gece '', '' mübarek gece '', '' rahmet gecesi '' ya da '' sak yani belge gecesi '' anlamlarına gelen bazı terkipler kullanılır.
Kandil geceleri ile benzer olan geceler; bizim iman, şbadet ve düşünce hayatımız açısından kendimizi yenilememizi, geçmişimizi gözden geçirmemizi, geleceğimiz ile ilgili planlar yapmak ve ümitlerimizi de tazelememiz açısından sunulmuş olan çok büyük bir fırsattır. Bu mübarek gece sebebi ile, içimizde yer alan manevi duyguların sesine kulak verip işlemiş olduğumuz her günahımız için Allah 'a tövbe etmeliyiz ve bütün Müslüman alemi ile insanlık için de ayrıca Allah 'a dua ederek niyazlarda bulunmamız gerekir. Yüce Allah, bu özel gecede ilahi rahmetini bol bol üzerimize indirir ve rızık ile şifa kapılarını da bizler iin sonuna kadar açıp bizleri sonsuz ikramlarından tatmaya davet etmektedir.
Berat Kandilinin aydınlatmış olduğu manevi ortam hem bizlere dengeli bir yaşam kurma bilinci oluşturmakta hem de kendimizi tekrar gözden geçirme ve yenilememiz için de imkan tanımaktadır. üce dinimiz İslamiyet ise; hem dünya ve ahiret, madde ve mana dengesine, hem de akıl, düşünce, duygu ile bilginin ahenkli bir biçimde buluşturulması esasına dayanmaktadır.
Günümüzde ferdi ile toplumsal yaşantımızdaki maddi ve manevi değerler dengesi bozulmuş, dünyevileşme, bencillik gibi ortaya çıkan olumsuz durumlar kişisel ruhsağlığımızı bozmaya başlamıştır. Oysa ki, Yüce dinimiz olan İslam, insanın maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da göz önüne almış ve onun devalı olarak Allah ile bir bağlantı içerisinde olmasına önem vermektedir. Berat gecesini idrak etmiş olduğumuz bugnlerde ise her birimiz Yüce Allah 'ın Kur ' an - ı Kerim 'de kendisinden ümidimizi hiçbir koşulda kesmememizi isteyen ve bizleri affetmiş olacağının müjdesini verdiği mesajına kulak vererek kendimize şu an olandan daha da çekidüzen vermemiz gerekmektedir.

2022 Berat Kandili hangi güne denk geliyor? 2022 Berat Kandili ne zaman idrak edilecek? Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili in Müslümanlar için önemi nedir? 2022 Berat Kandili