2022 bez ve mama yardımı koşulları nelerdir?

TAKİP ET

Yardıma ihtiyacı olan ailelerde doğan bebekler için bez ve mama yardımı yapılmaktadır. Bez ve mama yardımının detayları araştırılmaktadır. 2022 Bez ve mama yardımı koşulları nelerdir? Bu haberimizde 2022 bez ve mama yardımı detaylarını sizler için derledik. İşte bez ve mama yardımı detayları...

Reklam
Reklam

 yeni doğum yapmış ihtiyaç sahibi  annelere yapılan en önemli yardımlardan biridir. İhtiyaç sahiplerine bebek bezi gıda yardımı olarak yapılan bu ödemelerden yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yebi doğan bebeğe bez ve mama yardımı detayları nelerdir?

Mama ve bez yardımı 

Yeni doğan bebeğiniz için süt yardımı, mama ve bebek bezi yardımından faydalanabilmeniz için;

Hanenizin geliri düşük olmalı ve ihtiyaç sahibi bir hane olarak tanımlanmalıdır.

Burada önemli kriter , kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olmasıdır. Kişi başına düşen gelir net asgari ücretin 1/3'ünden az ise sosyal yardım, ibb analık yardımı, giyim eşyası yardımı ve diğer ödenekler ödenebilir.İhtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, Anne ve Çocuk Destek Paketi kapsamındaki bu desteklerden yararlanmak için aşağıdaki başvuruda bulunabilirsiniz.

Mama ve bebek bezi yardımı nereden yapılır?

Gıda ve bebek bezi yardımı vakıf ve bağlı iller tarafından sağlanmaktadır. SGK'dan çocuk bezi ve gıda yardımı başvurusu yapılamaz. Çünkü SGK bu ödenek adına ödenek ödememektedir.

Başvuru formu ile gıda dağıtım yardımı başvurusunda bulunmak için yukarıda belirtilen ilgili kurumlara gidebilirsiniz. Yeni Doğan Doğum Paketi Başvuru Formu her departman veya kurum için farklı olduğundan, güncel formu başvuracağınız birimden temin edebilir ve başvurunuzu buradan tamamlayabilirsiniz.

E-Devletten gıda ve bebek bezi yardımı başvurusu yapılamaz. İnternet üzerinden bebek bezi ve mama yardımı başvuruları devlet tarafından yapılamadığından, Belediyeye ait  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan veya belediyenin internet sitesinden başvuru yapılabilir.

İBB anne ve bebek paketi nedir?

0-4 yaş arasında çocuk sahibi olan ve yapılan inceleme sonucunda muhtaç olduğu tespit edilen aileler yararlanabilmektedir.

anne bebek paketi ibb başvuru formu sonucu başvurusu onaylananlardan 0-4 yaş arası 1 çocuğu olan annelere 150 TL, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ise 250 TL tutarında bebek yardım parası paketi verilmektedir.

İbb yeni doğan bebek yardımı başvurusunu Belediyenin Sosyal Hizmetler Birimlerine yapabilirsiniz.

İBB mama ve bez yardımı başvuru formu e devletten verilememektedir.

 

bez ve mama yardımı bez ve mama yardımı başvuru koşulları