2022 bilirkişi ve tanıklık ücretleri ne kadar? 2022 yılı bilirkişi ve tanıklık ücretleri belli oldu

TAKİP ET

2022 yılının bilirkişi ve tanıklık ücretleri belli oldu. Mahkeme sırasında tanıklara bilirkişilere ve tanıklara ödenecek olan ücretlerin ne kadar olduğu bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki 2022 bilirkişi ve tanıklık ücretleri ne kadar? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

2022 yılında bir çok alanda ödenecek olan ücretler yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Adalet Bakanlığı’nın 2022 yılının bilirkişi ve tanıklık ücret tarifelerini Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren tarifelere göre mahkemelerde tanıklara ve bilirkişilere ödenecek olan ücretler de netlik kazanmış oldu. Bu haberle birlikte insanlar 2022 yılı bilirkişi ve tanıklık ücretlerinin ne kadar olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2022 bilirkişi ve tanıklık ücretleri ne kadar?
2022 Bilirkişi ve Tanıklık Ücretleri Ne Kadar?
Adalet Bakanlığı 2022 yılının başından itibaren geçerli olacak olan bilirkişi ve tanıklık ücret tarifeleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte mahkeme türüne göre bilirkişi tanıklık ücretleri:
- Asliye hukuk, asliye ceza, idare ve vergi mahkemelerinde bilirkişilere  480 TL verilecek. Aile, iş ve kadastro davalarında bu ücret 385 TL olacak.
- Ağır ceza mahkemelerinde bilirkişi ve 580 TL verilecek.
- Bölge adliye mahkemelerindeki davalar için bilirkişi 610 TL verilecek.
- Yargıtay ve Danıştay seviyesinde görülen davalar için bilirkişi 770 TL ödenecek. 
Yukarıda belirtilen davalar için tanıklara verilecek olan ücretler ise 25 TL - 63 TL aralığında olacak. Tanıklara bulundukları yere göre yol, barınma ve beslenme ücretleri de verilecek. Tanıklara ödenecek olan ücretlerden herhangi bir vergi, harç veya resmi alınmayacak. Bilirkişilere verilecek olan ücretlerde ise belirtilen vergi, resim ve harçlar kesilecek. Bilirkişinin diğer masrafları ise mahkeme tarafından uygun görüldüğü takdirde devlet tarafından karşılanacak.

2022 bilirkişi ve tanıklık ücretleri Adalet Bakanlığı Resmi Gazete