2022 borç yapılandırması ne zaman yürürlüğe girecek? 2022 Yapılandırma işlemleri ne zaman yapılacak?

TAKİP ET

Esnaf kefalet kredisi çekmiş fakat geri ödeyemeyenlere müjdeli haber geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yüzleri güldürecek haberi verdi. Borçlarının tamamını ödeyen esnaflara sıfır faiz oranı gibi mükemmel bir oran uygulanacak. Peki, 2022 borç yapılandırması ne zaman yürürlüğe girecek? 2022 Yapılandırma işlemleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

Esnaflara sağlanan kolaylıklarla borçlarının tamamını ödeyen esnaflara sıfır faiz oranı gibi mükemmel bir oran uygulanacak. Borçların 12 ay süreyle geri ödenmesini talep eden esnaflara %7 faiz oranı uygulanabileceği gibi aynı zamanda borçlarını 24 aylık süre zarfı içerisinde geri ödemek isteyen tüketiciler açısından %8 faiz avantajı uygulanacaktır. Çekmiş oldukları kredi borçlarını 2020 senesine devreden esnaflar yapılandırma uygulamalarından faydalanacaktır. Peki, borç yapılandırması ne zaman yürürlüğe girecek? Yapılandırma işlemleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Esnaf Kefalet Kredisinde 2 Milyar Lira Değerinde Borç Yapılandırması Olacak

Esnaf ve kefalet kredisi borcu olan birçok kişi dört gözle yapılandırma haberini beklemekteydi. Merakla bekledikleri müjdeli haber Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan geldi. Müjdeli haberi kamuoyu ile paylaşan Pekcan, “Esnaf ve Sanatkarlar kooperatifinden Kredi çekince de borçlarını ödemekte gerçekten zorlanan tüketicilerin ya da diğer esnafların borçları takipte olanları yapılandırmaya girecek ve ödeme kuvvetlerine göre belirlemeler oluşturulacaktır.” dedi.

2020 senesinden borçlu ve bulunan sanatçılar ve esnafların fiillerinin gecikmekte olan borçlarının yaklaşık olarak 2,5 milyarlık kısmı yapılandırma kapsamına dahil edilecek. Pandemi döneminde zorluk çeken pek çok esnaf açıklanan haberle büyük sevinç yaşadı. Gecikme faizi olarak yaklaşık olarak 322 trilyon esnaflardan düşülecektir. Esnaf kredi yapılandırma uygulamalarının kefalet ve Kredi Kooperatifi ortaklarına sağlanacaktır. Yapılandırma müjdesinin yanında aynı zamanda esnaflar bir de aynı mektup içerisinde bulunan muhtasar, KDV ve gelir vergisi 2. Taksitleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin ve ötelenmesine yönelik çeşitli kararların olduğu bir yapılandırma ve avantaj paketinden faydalanacaklar.

Borç Yapılandırma Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Borç yapılandırmasını bekleyen birçok kişi ne zaman yürürlüğe gireceğini araştırılıyor. 2020 senesinde Esnaf ve Sanatkarlar kooperatiflerinden kredi çekmiş ve borç yapılandırmasına girecek olan esnaflar kararın ne zaman yürürlüğe gireceğini de merak edilmektedir. Kararın yürürlüğe girmesi merakla beklenirken yapılandırma işlemlerinin de yürürlüğe gireceği belirtilmiştir.

Yapılandırma İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

Esnaf ve kefalet borcu olan esnafların ve tüketicilerin bu müjdeli haberin Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından verilmesinden sonra kararnamenin yürürlüğe gireceği tarih de belirtildi. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle karar yürürlüğe girdi. Ancak yapılandırma işlemlerinin hangi tarihte başlayacağına dair bir bilgi verilmedi.

Yapılandırma uygulamalarından faydalanmak isteyen tüketici ve esnafların kredi kefalet kooperatiflerine yazılı bir şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan esnaf ve tüketiciler yapılandırma başvurusunda bulunması halinde tekrardan yapılandırmadan faydalanmaları söz konusu olacaktır. Ayrıca bunların yanı sıra aynı zamanda borçlarını yapılandırılacaklara dair bilgiler verildi. Borçlarını yapılandırmak isteyen esnaflar aşağıda belirtilmiş olan çeşitli işlemlerden faydalanacaklardır. Bu işlemler şu şekildedir;

Esnaf ve kooperatif kredilerine kefil olmuş tüketiciler ve diğer vatandaşlar açısından yapılandırma işlemlerinden faydalanmak mümkün olacaktır. Bu nedenle yukarıda belirtilen tarihe kadar borç yapılandırması açısından başvuruda bulunulması gerekecektir.

Tüketicilerden borçlarını 12 ay gibi bir vade ile ödemek isteyen esnaflar açısından %7’lik bir faiz uygulamasından faydalanma söz konusu olacaktır.

İnan şekilde tüketicilerden borçlarını 24 aylık bir vade ile geri ödemesi senin esnaflara açısından %8’lik bir faiz uygulanmasından faydalanma söz konusu olacaktır.

Borçlarının anaparalarının tamamını ödemek isteyen tüketicilerin faiz oranlarının tamamı silinecektir.

15 Temmuz şehit ve gazilerimizin Birinci ve İkinci derece yakınları olan kişiler 48 aylık vade ile borçlarını ödeyebilecekler ve böylelikle faiz uygulamalarına tabi tutulmayacaklardır.

 

Esnaf Kefalet Borçları Yapılandırma Hesapları

Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma işlemlerinin nasıl yapıldığını merak eden kişiler araştırma yapmaya başladı. Merak edilen konuları sizler için araştırdık. Esnaf ve kefalet borcu yapılandırmalarından faydalanan tüketicilerin faizleri anapara tutarlarına eklenmek suretiyle ve ilk taksitini peşin olarak alınması şeklinde yapılacaktır. Aynı şekilde 2020 senesinde esnaf ve kefalet borcu yapılandırmalarından faydalanmak isteyen esnafların başvuru işlemlerinin ise önümüzdeki birkaç gün içerisinde belirlenmesi beklenmektedir.

Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma 2022Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırması ne zaman yürürlüğe girecek