2022 büyükbaş hayvan yem desteği başvuru şartları nedir? Büyükbaş hayvan yem desteği ne zaman verilecek?

TAKİP ET

Büyükbaş hayvan işiyle uğraşan kişiler için büyük önem taşıyan yem hayvanların yeterli beslenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Büyükbaş hayvan yetiştiricileri yem desteğinin ne zaman verileceğini merak ediyorlar. Peki, büyükbaş Hayvan Yem Desteği 2022 Şartları nelerdir? Büyükbaş hayvan yem desteği başvuru nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...

Reklam
Reklam

Hayvanlarını en iyi şekilde beslemek isteyen birçok yetiştirici devlet destekli yemlerin ne zaman verileceğini araştırıyor. Hayvanlar için en önemli ihtiyaçlardan biri olan yem yetiştiriciler için son derece maliyetlidir bir iştir. Peki, büyükbaş Hayvan Yem Desteği 2022 Şartları nelerdir? Büyükbaş hayvan yem desteği başvuru nasıl yapılır?  İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

2022 Büyükbaş Hayvan Yem Desteği Şartları Nelerdir?

Büyükbaş hayvan yem desteği, hayvancılık alanıyla ilgilenen geçimini bu kaynaktan sağlayan hayvan yetiştiricilerinin en çok önem verdiği konuların başında gelmektedir. Büyükbaş hayvan sahipleri onlar için son derece önemli bir yere sahip olan hayvanları için en iyisini düşünmekte ve onlara iyi bakmaları gerekmektedir. Aslında büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en önemli konulardan biri yemdir. Bu nedenle yapılan yardımlar onlar için çok önemlidir. Yem alamayan veya yetiştiremeyen çiftçilerin, gerekli devlet ve makamlara yönelip yem destekleri aldığı da bilinmektedir.

Bu nedenle büyükbaş hayvanlarına yem ihtiyacı olan yetiştiriciler yem desteği için taleplerini yetkili devlet kurumlarına iletebilirler. Büyükbaş hayvanların sağlıklarını korumak ve daha çok verim alabilmek için yem tüketmeleri ve iyi beslenmeleri gerekmektedir. Bu alanda yetersiz kalan yetiştiriciler, devlet destekli yem konusunda araştırmalarını yaparak başvurabilirler.

2022 65 TL Büyükbaş Hayvan Yem Desteği Başvurusu Nedir? 

2022 yılı büyükbaş hayvan yem desteği Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla verilecek olan destek miktarı açıklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan ve yürürlüğe giren büyükbaş hayvan yem desteği 65 TL olarak belirlendi. Hayvan başına verilecek olan yem desteği için çiftçilere ödeme yapılacaktır. Yapılacak yardımda devlet tarafından büyükbaş hayvan yetiştiricilerine 65 TL ödenecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Büyükbaş Hayvan Yem Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçimini hayvancılıkla sağlayan birçok çiftçinin merakla takip ettiği kurumlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarım ve Orman Bakanı Bakan Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları sonrasında büyükbaş hayvan yem desteğinden yararlanmak isteyenler birçok yetiştiricinin yüzleri güldü. Yapılan açıklama sonrasında yetiştiriciler tüm imkanlardan yararlanma imkanı sağlayacak ve yemlerini alabileceklerdir.

Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarına göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılacak yardım hayvan başına 65 TL olmak üzere toplam 100 milyon TL yem desteği sağlanacaktır. Özellikle bu dönemde alınan bu kararın yetiştiricileri sevindirmesi ve heyecanlandırması bekleniyor.

TMO tarafından uygulanan buğdayı alım fiyatının ton başına 1350 TL’den 1.650 TL’ye, arpa alım fiyatının ton başına 1.100 liradan 1275 liraya yükseldiği görülmektedir. Bakan Pakdemirli, bu kapsamda çiftçilere ton başı prim ve destek ödemesi için 230 lira ödediğini ve destek verdiğini şu ifadelerle söyledi:

“Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 lira.”

Bitkisel Üretim Geliştirme Projesi hakkında bilgi veren bakan Bekir Pakdemirli, toplam 21 ilde %75 oranında hibeli tohum desteği sağladıklarını da ifade etti. Bakan, projenin önümüzdeki yıllarda gelişeceğine de değindi.

2022 Büyükbaş Hayvan Yem Desteği Nedir?

Büyükbaş hayvan yem desteğini araştıran pek çok kişi bunun ne olduğunu merak etmektedir. Hayvanların yemleri, gider anlamında çiftçileri ve hayvancılık işi ile uğraşan kişileri maddi açıdan zorlayan etkenler arasında yer almaktadır. Bu noktada Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan yem imkanları ile en iyi biçimde mevcut yem ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve hayvanlarınız için gerekli olan besinleri de karşılamış olursunuz.

2022 büyükbaş hayvan desteği geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ettirilmektedir. Bu noktada hayvanların gelişmesi, büyümesi, daha verimli olması için gereken yem ihtiyacı duyan yetiştiriciler hayvanlarını çok daha iyi beslenmesi adına devlet destekli yemleri kullanmaları da gerekmektedir. Sürekli olarak dışarıya çıkarılmayan büyükbaş hayvanlar, besinlerini de kendileri sağlayamıyorlar ve haliyle onlara verilecek ola yemlerden besin ihtiyaçlarını gideriyorlar. 

65 TL Yem Desteği Ne Zaman Ödenecek?

Resmi Gazete’de yayınlanan hükümler ile Büyükbaş hayvan yem desteği ödemeleri önümüzdeki ay Tarım Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenen listede yer alan büyükbaş hayvan yetiştiricileri, hayvan başına 65 TL olarak yapılacak olan ödemeyi Ziraat Bankası şubelerinden çekilebileceklerdir.

2022 büyükbaş hayvan yem desteği başvuru şartları büyükbaş hayvan yem desteği ne zaman verilecek