2022 cemreler ne zaman düşer? 1. cemrenin düşüş tarihi

TAKİP ET

Şubat ayına kısa bir süre kala insanlar ilk cemrenin ne zaman düşeceği hakkında internet üzerinden araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki 2022 cemreler ne zaman düşer? İşte 1. cemrenin düşüş tarihi...

Reklam
Reklam

Havaların ısınmasını müjdeleyen cemrelerin ilkinin düşmesine kısa bir süre kaldı. Şubat ayı içerisinde düşmesi beklenen ilk cemrenin düşeceği kesin tarih insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. 2022 yılının ilk cemresinin ne zaman düşeceğini öğrenmek isteyen yüzbinlerce insan arama motorları üzerinden ‘’1. cemrenin düşüş tarihi’’ terimlerini sık sık yazmaya devam ediyor. Peki 2022 cemreler ne zaman düşer?
2022 Cemreler Ne Zaman Düşer?

Halk takviminde ve bir çok inanışta yer alan bilgilere göre Kasım günlerinin 100. gününün 5 gün sonrasında cemrelerin düşmeye başladığı biliniyor. Birer hafta arayla düştüğü söylenen cemrelerin ilk havaya, ikincisi suya ve üçüncüsü ise toprağa düşüyor. Havaya düşen cemrenin 19-20 Şubat tarihlerinde, suya düşen 26-27 Şubat tarihlerinde ve toprağa düşen cemrenin ise 5-6 Mart tarihlerinde düşeceği tahmin ediliyor.
Sözlükte ateş ve kor anlamlarını taşıyan cemrelerin düşmesi soğuk havaların yerini sıcak havalara bırakması ve nevruzun yaklaştığı anlamına geliyor. Bu olaylar özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler tarafından özenle takip ediliyor. Çünkü bu alanlarda çalışan insanlar havaların ısınmasıyla birlikte ekme ve hayvanları otlatma işlerine başlıyor. 

2022 cemre düşmesi 2022 ilk cemre ilk cemre