2022 çipli kimlik kartları kaç günde gelir? Yeni kimlik ücretleri ne kadardır?

TAKİP ET

1 Ocak 2017 yılından itibaren nüfus cüzdanları yerini yeni kimlik kartları kullanmaya başladık. Kimliklerin henüz yenilemeyenler kişilerin yeni kimlik kartları için başvuru yapmaları gerekmektedir. Kimlik değimi yapmak isteyenlerin merak ettiği yeni kimlik kartı ne zaman teslim edilir? Yeni kimlik ne zaman gelir? sorularını araştırdık. İşte merak edilen soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Nüfus cüzdanını yeni kimlik ile değiştirmek isteyen vatandaşlar öncelikle nüfus müdürlüklerinden randevu almaları gerekmektedir. Randevu başvuruları için https://randevu.nvi.gov.tr adresinden sizin için en uygun güne randevu alabilirsiniz. Yeni kimlik kartı ne zaman teslim edilir? Yeni kimlik ne zaman gelir? sorularını sizler için araştırdık. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

 

Yeni Kimlikler Kaç Günde Gelir?

Nüfus müdürlüklerinden yeni kimlik kartı başvurusu yapıldıktan sonra geriye sadece yeni kimlik kartınızın evinize ulaşmasını beklemek kalıyor. En çok merak edilen konulardan biri de yeni kimlik kartlarının ne kadar sürede elinize ulaştığıdır. Nüfus Müdürlüklerinden başvurunuz tamamlandıktan sonra yaklaşık 15 gün içerisinde yeni kimlik kartlarınız adresinize teslim edilmektedir. Fakat, bu süre yoğunluğa göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle yeni kimlik kartınız bir hafta içerisinde de elinize ulaşabilir 15 gün içerisinde de ulaşabilir. Çalıntı, kayıp, evlilik veya boşanma durumlarında kimlik değişimi yapmak zorundasınız bu daha farklı bir durum olmasından dolay bu süre biraz daha farklıdır ve daha uzun süre beklemek durumunda kalabilirsiniz.

Yeni Çipli Kimlik Ücreti Ne Kadardır?

Yeni kimlik kartı için randevu almanız durumunda randevu aldığınız süreden sonra, randevu gününüze kadar yeni kimlik kartı ücretinizi anlaşmaları bulunan bankalara yatırmanız gerekir. Bu ücretler her yıl farklılık gösterebilir. Yeni çipli kimlik kartı çıkarma ücretleri:

Kimlik yenilemek isteyenler için: 22,5 TL

Eskimiş kimliklerini değiştirmek isteyenler için:  22,5 TL

Kaybolan kimlik kartı için başvuruda bulunanlar: 45 TL

Evlilik veya boşanma sonucu kimlik değiştirmek isteyenler için: 22,5 TL ücretlendirme yapılmaktadır.

Yeni doğan bebekler için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Eğer bebeğiniz doğduktan sonra kimlik için başvurulması gereken süreyi aşan kişiler, bu durumda 18,5 TL ücret ödemeleri gerekmektedir.

2022 kimlik kartı ücetleri ne kadar 2022 kimlik kartı ne kadar sürede gelir