2022 Devlet bursu nasıl alınır? 2022 KYK bursu

TAKİP ET

Binlerce öğrenci devlet burslarının nasıl alınacağını, devlet bursu almak için hangi şartların gerektiğini merak ediyor. Peki KYK 2022 yılı bursu nasıl alınır? KYK 2022 burs başvuruları nereye yapılır? 2022 KYK burs başvuruları için gereken şartlar nelerdir? 2020 KYK bursu hangi öğrencilere çıkar? 2022 KYK devlet bursu için hangi belgeler gereklidir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Burs almak isteyen birçok öğrenci 2022 yılında devletin sağladığı burs imkanlarını araştırıyor. Bu kapsamda 2022 yılı KYK bursu merak konusu oldu. 2022'de KYK devlet bursu almak için gereken şartlar neler? KYK 2022 bursundan kimler yararlanabilir? KYK 2022 devlet bursu ne kadar? gibi merak edilen soruların yanıtlarını sizler için hazırladık...

Devlet bursu nasıl alınır?

Devlet tarafından okulda okuyan öğrencilere maddi destekler sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda lise ve üniversite öğrencileri KYK bursundan yararlanabiliyor. Devlet öğrencilere kredi ya da geri ödemesiz maddi imkan sağlamaktadır.Maddi açıdan zorluk yaşayan öğrenciler, eğitim hayatında bu burs ile ekonomik anlamda destek alabilmektedir.

Genellikle son yıllarda üniversite öğrencilerine belli şirketler ve vakıflar tarafından burs imkanı sağlanmaktadır. Üniversiteyi şehir dışında okuyan öğrenciler bu burslar ile ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Şirket ve vakıflara dışında devletin verdiği geri ödemeli ve geri ödemesiz burslar da bulunmaktadır.

Devlet bursu nasıl alınır? KYK nasış alınır?

Devlet bursları üniversite öğrencileri tarafından en çok tercih edilen ve en çok bilinen burslardan biridir. Bu burslar; lisans, ön lisans, açık öğretim öğrencileri, 2 yıllık eğitimini DGS ile 4 yıllığa tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans, özel üniversite öğrencileri ve ÖSYM'De ilk 100 içinde yer alan öğrenciler yararlanmaktadır.

KYK karşılıksız burs nasıl çıkar?

Devlet bursu nasıl alınır, KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden alınacağı için e devlet şifresi olmayan öğrencilerin bu şifreyi PTT şubelerinden almaları gerekmektedir. Öncelikli ve özel durumu olan öğrenciler yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmelidir. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz kabul edilecektir.

KYK burs ve kredi başvuruları e-devlet aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru sırasınd öğrenciden çeşitli bilgiler talep edilmektedir. Alınan bu bilgiler teyit edilmektedir ve bu değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belli sayıda öğrenciye burs verilir. Duruma göre geri kalan öğrencilere öğrenim kredisi sağlanır.

Devlet bursu başvuruları nereye yapılır?

Devlet öğrencilere pek çok burs imkanı sağlamaktadır. Bunlardan biri başbakanlık bursudur. Üniversite öğrencilerinin maddi açıdan zorluk yaşamaması için devlet bursunun geri ödememesi bulunmaktadır ve bu nedenle en çok başvurulan burslar arasında yer alır. Başbakanlık bursu ise Yurtkur tarafından sadece başarılı öğrencilere geri ödemesiz verilen bir burs burdur.

Burs/kredi başvuruları KYK tarafından yapılmaktadır. KYK, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinden hizmet vermektedir. KYK tarafından verilen bu burs ile birlikte öğrencilere yurt imkanı da sunulmaktadır. Burs almak isteyen öğrenciler KYK başvuru tarihlerini dikkatlice okuyup takip etmeli ve ona göre başvuru yapmalıdır.

KYK başvuruları için hangi belgeler gerekmektedir?

Birçok öğrenci devletin sağladığı burs imkanlarından faydalanmak istiyor. Bu kapsamda öğrenciler KYK burs ve yurt başvuruları için gereken belgeleri araştırıyor. İşte KYK yurt başvuruları için gerekli belgeler: Kayıt başvuru formu, T.C. kimlik kartı, Depozito ücret dekontu, son 24 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, 18 yaşından küçükler için aile izin onay belgesi, gerekli görüldüğü durumlarda başvuran kişinin kardeşine ait belgeler.

Bu belgelerle gereken sürede kayıt yapılması gerekmektedir. Aksi halde öğrenciler bu imkandan yararlanmayacaktır.

Devlet bursu kimlere verilir?

Devlet bursunun kimlere verilip verilmeyeceği öğrenciler tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda devlet bursu bu öğrencilere verilmemektedir: 1 yıl öğrenim kaybı yaşayan, daha önceden kredi, burs imkanını kullanan, yabancı uyruklu, ek süre ile öğrenim görenler, hazırlık sınıfında öğrenim görenler, askeri okul ve polis akademisi öğrencileri, nafaka ya da yetim maaşı haricinde aylık geliri bulunan öğrenciler, başvuru sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve burs yönetmeliğine göre burs almaya uygun olmayan kişiler bu imkandan yararlanamaz.

Öncelikli olarak burs verilecek öğrenciler

Şehit ve gazi çocukları, anne babası vefat etmiş öğrenciler, sağlık saporunda %40 engelli olduğu belirlenen öğrenciler, lise eğitiminde aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar, lise ve dengi eğitim öğretimlerini Darüşşafaka lisesinde tamamlayanlar

KYK geri ödemesiz burs kimlere çıkar?

Devlet bursları her öğrenciye çıkmamaktadır. Çıksa da bir süre sonra öğrencilere geri ödemeli ise öğrencilerin yüksek meblağalarda geri ödemesi gerekiyor. Bu gibi durumları yaşamamak için çoğu öğrenci internetten karşılıksız burs veren kurumları araştıyor. İşte karşılıksız burs veren kurumlar: Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, MEB, İstanbul Sanayi Odası Vakfı, İstanbul Ticaret Odası, Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı, Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Vakfı, Darendelililer Eğitim Vakfı, Fevzi Akkaya Vakfı, Kızılay Gençlik Müdürlüğü, Toplum Gönüllürleri Vakfı, Rumeli Eğitim Vakfı, Yumlu Eğitim Kültür ve Bilim Araştırmaları Vakfı, Abdülkadir Eris Eğitim Vakfı, Abdurrahman Bilimli Kültürtür Sa. Sos. Vakfı, Adem Çelik Beykent Vakfı, Kibar Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Şahinler Vakfı Bursu

KYK bursu ne kadar 2022

KYK bursu alan öğrencilerin 3'ten fazla alttan dersi olmamalıdır. Aksi takdirde burstan yararlanamamaktadır. Başbakanlık bursları her ayın 7'sinde öğrencilerin hesaplarına aktarılmaktadır. Bu bursdan yararlanmak için öğrencinin Başbakanlık bursu almaması gerekmektedir. Öğrenim kredisi alan öğrenciler ise Başbakanlık bursundan yararlanamaz. Yani kısaca bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamamaktadır. Bununla birlikte eksik belgeyle müracaat edenlerin başvurusu geçersiz sayılacaktır.

KYK 2022 yılında üniversite öğrencileri için aylık 850 tl olarak ödenecektir.

kyk 2022 kyk başvuru şartları 2022 kyk nasıl alınır