2022 DGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı! ÖSYM DGS 2022 soruları ve cevap anahtarı

TAKİP ET

Bugün gerçekleştirilen ve saat 12.30'da sona eren DGS sınavının ardından gözler sorulara ve cevap anahtarına çevrildi. DGS sınavına giren adaylar soruların ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağını araştırıyordu. ÖSYM, 3 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan DGS temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'unun bağlantıda verildiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Bugün gerçekleştirilen ve saat 12.30’da sona eren DGS sınavının ardından gözler sorulara ve cevap anahtarına çevrildi. DGS sınavına giren adaylar soruların ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağını araştırıyordu. ÖSYM, 3 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan DGS temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10’unun bağlantıda verildiğini duyurdu. DGS sınavının ardından DGS soruları ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavına giren adaylar sınavın hemen ardından sınav soruları ve cevap anahtarını araştırmaya başladı. DGS sınavı tamamlandıktan sonra DGS soruları ve cevap anahtarı bugün yayımlandı. İşte detaylar…

2022 DGS Soru ve Cevapları Yayımlandı

2022 DGS soruları ve cevapları yayımlandı. Sınava katılım sağlayan adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 3 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.45’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden yayımlandı. Adaylar, ÖSYM’nin internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek 10 gün süreyle sınav sorularının tamamına erişim sağlayabilecek.

2022 DGS Sonuçları ne Zaman Açıklanacak

ÖSYM’nin merkezi olarak gerçekleştirdiği 2022 DGS sınavı, 3 Temmuz 2022 saat 12.30 itibarıyla tamamlandı. Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor.

DGS Puan Hesaplama

DGS sınavına katılım sağlayan adayların almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları nhesaplanacak. Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların ise DGS puanı hesaplanmayacaktır.