2022 Diş teknisyeni nasıl olunur, çalışma saatleri nelerdir? 2022 Güncel Diş teknisyeni maaşı

TAKİP ET

Meslek arayışı devam edenler için diş teknisyenine yoğun ilgi gösterilmeye devam etmektedir. Son zamanlarda özelikle tercih edilen diş teknisyeni ne iş yapar ne kadar maaş alır soruları sorulmaya başladı. Diş teknisyeni iş ilanları araştırılırken nasıl diş teknisyeni olunur sorusu sıklık kazandı. Diş teknisyenlerinin alabilecekleri maaş ve detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Diş teknisyeni olmak isteyen kişilerin araştırmaya başlamasıyla nasıl diş teknisyeni olunur, görevleri nelerdir soruları sorulmaya başladı. Diş teknisyenlerinin maaşı da en merak edilen konulardan oldu. Ağız ve diş sağlığı maaşları alanında çalışan teknisyenlerin alabilecekleri maaş tutarları konusunda detaylar şöyledir;

Diş teknisyenlerinin görevleri nelerdir ?

Diş hekiminin uygun görmesi halinde hastaya uygun protezi hazırlamak,

Hazırlama aşamasında diş hekimine yardımcı olmak,

Labaratuvar ve çalışma alanındaki araç ve gereçlerin düzenli olarak kontrolünü sağlamak,

Alınan ölçüye uygun olarak diş hekimince istenen protez, ortodentik apereyler, porselen işlemleri ve protez tamiri yapmak.

Diş teknisyenilerinin çalışma saatleri

Meslek edinmeden önce o meslek adına derin bir araştırılma yapılır. Bunun üzerine diş teknisyeni olmak isteyenlerde çalışma saatlerini merakla araştırmaya başladı. Genelde Kamuda mesai başlama saati 08.00 olup bitiş ise 16.00 olmaktadır. Bunun yanı sıra özelde ise 08.00 - 17.00 saatleri arasında görev almaktadır. 

2022 Kamuda diş protez teknisyeni maaşı 

2022 yılı itibariyle ilk defa diş teknisyeni olarak göreve başlayan birisine kamuda ödenecek diş protez devlet maaşları en düşük 5700,00 TL olacaktır. Eğer kişi evli ise ve çocuk da varsa diş teknikeri maaşı en düşük 6250 TL civarında ödenecektir.

2022 Özelde diş protez teknisyeni maaşı

2022 yılı ortalama 4500-5000 TL arasında olmaktadır. En az 5 yıl kıdeme sahip ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşı ise ortalama en düşük 5000-5000 TL arasında olmaktadır. Kısaca özelde ağız ve diş sağlığı teknikeri maaşları için bir standart bulunmamaktadır.

diş teknisyeni nasıl olunur diş teknisyeni maaşı diş teknisyeni