2022 Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

Birçok destek devlet tarafından yapılmaktadır. Bu desteklere bir yenisi eklendi. Doğalgaz yardımı da devlet tarafından sağlanacak. Doğalgaz yardımı başvurusu detayları araştırılmaktadır. 2022 Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Bu haberimizde doğalgaz yardımı başvurusu detaylarını sizler için derlediK.İşte doğalgaz yardımı detayları...

Reklam
Reklam

Binlerce kişi doğalgaz yardımına hak kazanacak ve tabii ki bu yardıma hak kazanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Doğalgaz yardımı şartları nelerdir?

Doğalgaz yardımı başvuru şartları

Bu uygulamadan yararlanmak için;   Başvuran aile ihtiyaç testini sağlamalıdır İhtiyaç testi için gelir testi başvurusu yapıldıktan sonra hanenin kişi başına düşen gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir.  Halihazırda kömür yardımından veya sosyal yardımdan yararlanan kişilerden biri olduğu ve  E-Devlet'e açılacak dosya üzerinde yapılacak araştırmada gerekli tüm şartların sağlandığı anlaşılmalıdır. Yukarıdaki koşulları sağlayanlar doğalgaz  yardımı  almaya hak kazanırlar.Halen sosyal yardım almakta olan ve ihtiyaç sahibi olduğu düşünülen kişiler bu yardıma hak kazanırlar. Yeni talebe yönelik yapılacak araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahibi hanelere  doğalgaz desteği sağlanacak.

Doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır?

E-devlette Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti menüsüne T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle buradan giriş yapın

Başvuruların fatura sahibi adına yapılması gerekmektedir. Çünkü destek tutarları fatura sahibi adına ödenecektir.

Bu sayfada önceki başvurularınızın sonucunu takip edebilir, ayrıca YENİ BAŞVURU seçeneğini tıklayarak yeni başvuru gerçekleştirebilirsiniz

Daha sonra ekran talimatlarını takip ederek başvuru işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti


Doğalgaz yardımı detayları

Başvurular elektronik ortamda ve e-devlet üzerinden yapılabilmekte olup, başvurular elden yapılamadığından başvuru için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeye gerek yoktur.   Yardım ödemesi tüm iller için aynı olmayacaktır. İllerin sıcaklık haritası, yapılacak yardım miktarının belirlenmesinde temel teşkil edecek. Örneğin Erzurum'da ikamet eden bir kişiye ödenecek yardım tutarı, İzmir'de ikamet eden bir kişiye ödenecek miktar ile aynı olmayacaktır. Bu kapsamda 2022 yılı için en düşük ödeme tutarı  450 TL, en yüksek destek ödemesi 1150 TL  yılda iki kez ödenecek.

Destek ödemesinin ilk ödemesi Mart 2022'de yapılacak. İkinci ödemenin ne zaman yapılacağı ise henüz belli değil.

Doğalgaz yardımı Doğalgaz yardım başvurusu