2022 eğitim döneminde üniversiteler kapanıyor mu? Online eğitime geçen üniversiteler hangileri? Üniversitelerde online eğitim mi yapılacak?

TAKİP ET

Bazı üniversitelerin online eğitime geçtiği konuşulurken Covid- 19 önlemleri kapsamında bazı kararlar alındı. Alınan kararlar doğrultusunda dersleri uzaktan eğitim şeklinde işlenmesini sağladı. Tüm okullarda geçerli olmayan kararlar ile öğrenciler üniversitelerde online eğitime mi geçilecek sorularını araştırmaya başladı. Üniversiteler online eğitime mi geçecek? 2022 Üniversiteler kapanacak mı? Uzaktan eğitim mi uygulanacak? soruları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI? 
Üniversitelerde online eğitime geçileceği konuşulmaya başlandı. Ama yükseköğretimde yüz yüze eğitimin tamamen bitmesine dair resmi açıklama yapılmadı. Fakat üniversitelerden bir bir online eğitim açıklaması yapamaya başladı.

ÜNİVERSİTELER ONLİNE EĞİTİME Mİ GEÇECEK? 2022 ÜNİVERSİTELER KAPANMA OLACAK MI? ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM Mİ GEÇİYOR? 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, yeni tip koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri sosyal medya hesabından duyurdu.
Son bir hafta içerisinde yerleşkede bulunan yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrenciler içerisinde pozitif vaka sayılarının hızla artış gösterdiğini ifade eden Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yapılan derslerin hepsini hibrit eğitim yöntemiyle yürütülmesine karar verildiğini paylaştı.
Rektör İsmail Koyuncu, öğretim elemanlarının dersi sınıfta anlatacağını ve sınıfa gelebilen öğrencilerin dersi yüz yüze dinleyeceğini, sınıfa gelemeyen öğrencilerin ise dersleri eşzamanlı olarak Zoom yayınından uzaktan takip edebileceğini söyledi. İsmail Koyuncu açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Merkezi Derslik Binası’ndaki çalışma alanlarında seyreltmeye gidilecek ve bina içerisinde maske kullanımı konusunda güvenlik tarafından uyarılar sıklaştırılacaktır. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir.” 


ONLİNE EĞİTİM HANGİ ÜNİVERSİTELERDE GEÇTİ? 
Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022 tarihine kadar Tıp ve Hukuk fakültelerindeki uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin online yapılmasına karar verdi. Üniversite alınan karar ile beraber iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10- 21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da online yapılacağını açıkladı.
Boğaziçi Üniversitesi de aldığı karar ile 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini duyurdu. Gelen talepler doğrultusunda yapılacak olan etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

KAMPANYA BAŞLATTILAR 
Koç ve Boğaziçi üniversitelerinin online eğitime geçiş kararı ile birlikte salgına yakalanmaktan korkan öğrenciler kalabalık sınıf ortamında yüz yüze sınav olmaktan endişe duymaya başladı. Sosyal medya platformu üzerinden üniversitelerde daha fazla önlem alınması konusunda taleplerini ifade ettiler. Hacettepe Üniversitesi’nin yüz yüze sınav açıklaması üzerine öğrenciler, “Hacettepe Hibrit Sınav İstiyor” etiketi açarak, online olarak işlenen derslerin sınavlarının da online olmasını istediklerini ve sınavların nasıl yapılacağına hocaların karar vermesi gerektiğini dile getirdiler.


OKULLARDA KAPANMA OLACAK MI? 
2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde MEB'e bağlı okullarda yüz yüze eğitimin bitmesi ile ilgili bir açıklama bulunmamaktadır. 

2022 üniversiteler kapanıyor mu üniversiteler online eğitime mi geçiyor online eğitime geçen üniversiteler