2022 Ehliyet ve pasaport alımı, ehliyet ve pasaport nereden alınır?

TAKİP ET

Ehliyet ve pasaport alım yerleri 2018 yılında güncellendi. Güncellenen ehliyet ve pasaport alım yerleri hakkında ve 2022 yılında ehliyet ve pasaport almak için gerekli görülen belgelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Ehliyet ve pasaport alımları 2022 yılında nerede gerçekleştirilir? Ehliyet ve pasaport nereden çıkarılır? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre ülkede bürokratik işlemlerde zaman ve mekan tasarrufu başarılı bir şekilde gerçekleştirilmekte. Yapılan açıklamalara göre toplam 11 milyon 100 bin nüfus idaresi yeni çipli kartlardan vermeye başlamış. Soylu, açıklamalarında aynı zamanda 1.5-2 ay patinaj yaptık kelimelerine yer verdi.

Bu işlemlerin 7 günde sağlandığını ifade eden Soylu, bu işlemlerin bir gün daha azaltılacağını ve şehir merkezleri içerisinde de 5 güne indirileceğini dile getirdi. Vatandaşlara kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek adına ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Soylu, pasaport ve ehliyetlerin artık nüfus idarelerinden alınacağını açıkladı. Artık vatandaşın bir kez parmak basmasının yeterli olacağını ve işlemlerin bu şekilde daha hızlı tamamlanacağını, verimliliğin artacağını açıklayan Soylu, aynı zamanda bir maliyet yükselmesinin de yaşanmayacağını dile getirdi. 

ehliyet alımı pasaport alımı süleyman soylu içişleri bakanı nüfus idaresi ehliyet pasaport