2022 emekli asgari ücreti ne kadar? Emekli çalışan SSK primi

TAKİP ET

Türkiye'de emekli olarak yaşayan binlerce vatandaş ekonomik zorluklardan dolayı sigortalı olarak çalışmaya devam ediyorlar. Bu insanların gündeminde ise emekli çalışan SSK primi yer alıyor. Peki 2022 emekli asgari ücreti ne kadar? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olan 2022 asgari ücreti belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün saat 15.00’te yaptığı açıklamada asgari ücretin 2022 yılında net olarak 4250 TL olduğunu açıkladı. Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte emekli vatandaşların asgari ücretinin ne kadar olduğu sorusu gündemin yeni maddelerinden birisi oldu. Aynı zamanda ‘’Emekli çalışan SSK primi’’ terimi de arama motorlarını en çok meşgul eden terimler arasında yer alarak dikkat çekiyor. Peki 2022 emekli asgari ücreti ne kadar?
2022 Emekli Asgari Ücreti Ne Kadar?

2022 yılının asgari ücretinin açıklanmasıyla birlikte emekli vatandaşlar kendi asgari ücretlerinin ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. 2022 yılının emekli asgari ücretinin brüt olarak 5.004 TL, net olarak ise 4.628,70 TL olduğu açıklandı. Brüt asgari ücretten kesilen SGK Payı’nın ise 375 TL olduğu öğrenildi.
Emekli Çalışan SSK Primi Ne Kadar?
Türkiye’de emekli maaşı almasına rağmen ekonomik sorunlar sebebiyle sigortalı olarak çalışan binlerce emekli vatandaş bulunuyor. Bu insanlar emekli olarak çalışan bir kişinin aylık ödemesi gereken SSK priminin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorlar. Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) kapsamında çalışan emeklilerin aylık olarak ödemeleri gereken SSK primi brüt maaşı yüzde 32’si kadardır. 2022 yılının asgari ücretine göre işverenin çalıştırdığı her emekli çalışan için aylık 1601,28 TL SSK primi ödemek zorundadır. 

2022 emekli asgari ücret asgari ücret emekli çalışan SSK primi