2022 emekli kişilere ek zam ne kadar gelecek?

TAKİP ET

Emekli maaşlarına ilişkin araştırmalar devam etmektedir. 2022 yılında emekli maaşlarında en düşük 2.500 TL oldu. Emekli maaşlarına ek zam oranları da yansıtılacak. 2022 emekli kişilere ek zam ne kadar gelecek? Bu haberimizde emekli kişilere uygulanacak ek zamma ilişkin detayları sizler için derledik. İşte emekli kişilere ek zammın detayları...

Reklam
Reklam

2022 yılında en düşük emekli maaşı 2.500 TL oldu.  Emekli maaşlarına ek zam da geldiği duyuruldu. Emekli kişiler ne kadar ek zam alacak?

Emekliye ek zam 

Emekli maaşlarının %4'ü her ay ek ödeme olarak tüm emeklilerin hesaplarına yatırılır. Yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşları yükseldikçe alınacak ek ödeme miktarı da artmaktadır. Bu ek ödemeler, 2006'dan önceki geçerli vergi beyannameleri karşılığında emeklilere yapılır. Vergi iadeleri Emekliler çıplak maaşlarının %4'ü kadar ek alırlar.  SSK emekli maaşı 17 -26 Ocak'ta, memur  maaşları 15 Ocak'ta, BağKur aylıkları 25 Ocak 25- 28'de yatırılacak. Emekli memurlar için yüzde 2,5'lik fark, önümüzdeki hafta kanuni düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesiyle gelecek ay ödenecek. .Ocak ayının ilk haftası, emeklilik dilekçesi veren zam oranından faydalanabilecek.

farklar gelecek ay hesaplarda olacak

Eşinden dolayı maaş alan SSK ve BağKur'lulara %25,5, Emekli Sandığı'ndan olanlara %30,95 zam yapılacak. Ölen sigortalısı nedeniyle dul veya yetim aylığı alanlar bu uygulamadan oransal olarak yararlanacaktır. Örneğin, %50 hisseli dul ölüm aylığı 1.250 liradan, %75 hisseli dul ölüm aylığı ise 1.875 liradan az olmayacaktır. GSS primi ödedikleri takdirde kendisi ve aile fertlerinin sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini hatırlattı. Gelir doğrulamasının ardından, hanenin kişi başına düşen geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az ise, bu vatandaşların GSS primleri devletten ödenir.Açıklamada,  18 yaşından küçük kadınların, 18 yaşından küçük çocukların ve lise mezunlarının 20 yaşına kadar sağlık hizmeti aldığı ve 25 yaşına kadar mezunların sağlık hizmeti aldığı hatırlatılıyor. GSS prim borcu olan kişiler  yıl sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti alabileceği de duyuruldu.

2022 emekli maaşı ek zam emekli maaşı ek zam ne kadar?