2022 Emekli maaşı zammı belli oldu mu?

TAKİP ET

2022 yılına 20 günden az bir süre kaldı. Yeni yılla birlikte maaşlara gelecek zam oranları büyük bir merakla bekleniyor. Özellikle emekli vatandaşlar,maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırmaktadır. 2022 emekli maaşı zammı belli oldu? Bu haberimizde emekli maaşlarıyla ilgili merak edilen detayları sizler için derledik. İşte 2022 emekli maaşıyla ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Emekli maaşlarına  gelecek zam için geri sayım başladı. Emekliler Ocak ayında zam alacak. Bu büyüme oranı, enflasyon oranı ve bakiyeye göre belirlenecektir. TÜİK, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım'ı kapsayan beş aylık bir enflasyon dönemi açıkladı. Bu açıklamalara göre TÜFE'nin 5 aylık enflasyon oranı %10,47 oldu. Enflasyon farkı 7'nin üzerinde. Peki, 2022'de emeklilik zammı açıklandı mı?

2022 Emekli maaşı zammı

2022'deki emekli maaşı artışı henüz belirlenmedi.6. toplu sözleşme görüşmesinde 2022 ve 2023 yıllarında 4 milyon memur ve 2 milyonu aşkın emekli memurun mali ve sosyal hakları belirlenirken, kamu görevlilerine önemli faydalar sağlandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına %30 ila %35 kümülatif büyüme ve enflasyon farkıyla zam yapılacağını açıkladı. Bakanlık ayrıca 3600 ek gösterge konusunun artık bir taahhüt değil toplu sözleşme projesi olduğunu belirtti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Son dönemde döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle toplu sözleşmenin ilgili hükümlerinin güncellenmesi gerekiyor.  Bu demokratik bir sistemdir. Satın alma gücünü artırmak için toplu sözleşmemizdeki enflasyon farkını da dikkate alarak sosyal koruma çalışmalarının entegrasyonunu ek sözleşme olarak değerlendireceğiz. En kısa zamanda ekonomik dalgalanmaların kamu görevlilerimiz üzerindeki etkisini ortadan kaldıracak ve çalışanlarımızı enflasyona  karşı zor duruma düşürmeme sözümüzü tutacağız." açıklaması geldi.

2022 yılının ilk ayında  zamların maaşlarla birlikte yatması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

2022 emekli maaşı 2022 emekli maaşı zammı