2022 Emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? Zam oranları açıklandı mı ?

TAKİP ET

Yeni yılın yaklaşmasıyla maaşlara gelecek zamlar merak konusu oldu. Hükümetin açıklayacağı zam oranlarının ne olacağı araştırılırken Ocak ayı memur ve emeklilerin ne kadar zam alacak soruları ise sorulmaya başlandı. Memur maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan olan maaş zam oranları henüz açıklanmadı. Kasım ayı enflasyonunun açıklanması üzerine gözler zam oranlarına çevrildi. Memur ve emeklilerin alacağı zam oranlarının detayları ise merak konusu oldu. Aralık enflasyonun açıklanmasıyla zam oranlarının ne kadar olacağı kesin belirlenecektir. 

Memur zammı ne kadar olacak? 

Memur ve emekliye yapılan en son zam oranı %10.48 olarak 5 ay önce verilmişti. 2022 yılının yaklaşmasıyla gelecek yeni zam oranı ise merak konusu oldu. 5 ay içerisind eoluşan enflasyon oran zammı ise %12,48 olacağına dair açıklamalar yapıldı. Yapılan hesaplamalar sonrasın da Aralık ayının enflasyon oranı da beklenmektedir. Son ay hesaplaması yapıldıktan sonra 2022 maaşları belirlenecek. Yıl sonunda gidişata göre enflasyon oranı %24 olacağı tahmin edilmektedir. Bu oranda enflasyon gerçekleşirse zam oranları da %14.33 olması gerekmektedir. 

Memur ve memur emeklilerinin yıl sonu zammı yüzde 5 + 11,33 olacak. bu da toplamda yüzde 16.33'lük zamma karşılık gelecek. Kesin rakam Aralık enflasyonunun açıklanacağı 3 Ocak tarihinde belli olacak.

Emekli zammı ne kadar olacak?

SSK ya da Bağ-kur emeklilerinin her yıl iki zam alması üzerine gözler aralık ayında yapılacak açıklamalara çevrildi. Temmuz aylarında verilen zamlar 6 aylık enflasyonun ortalamasına göre hesaplanırken önümüzdeki 5 ay enflasyon oranlarına göre %10.46 zam kesin olacağı beklenmektedir. 10 milyon üzerinde emekli olması halinde bütün herkes %10 üzerinde zam alacağı kesinleşti. 

2022 maaşları 2022 memur maaşı 2022 emekli maaşı