2022 Emekli zammı ne kadar olacak? Memur ve SSK, Bağ-kur emeklilerinin maaşı belli oldu mu?

TAKİP ET

2022 yılına sayılı günler kala gözler emekli maaşı ve memur maaşına çevrildi. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından emekli zammının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Zam oranlarında görülen artış üzerine emekli maaş ve memur maaşları ne kadar olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği açıklama heyecanları arttırdı. Asgari ücretin 4253 TL olmasının ardından gelecek zamlar araştırılmaya başlandı. SSK ve Bağ-kur emekli zamlarının ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor. İşte konu hakkında detaylar..

Emekli zammı ne kadar olacak?

Asgari ücretin belirlenmesinin ardında alınacak diğer karar ise memur ve emekliler oldu. Enflasyon oranlarına göre zam verilmesi ise merakları arttırdı. TÜİK tarafından yapılan araştırmalar sonrası enflasyon temmuz da %1.80, ağustos %1.12, eylülde %1.25, ekimde %2.39, kasımda ise %3.51 olduğu açıklandı. 

Bunun üzerine Aralık ayı için enflasyon tahminleri yapılmaya başlandı. Enflasyon üzerinden SSK ve Bağ-kur emeklilerine verilecek zam ise %15-16 oranında olması beklenmektedir. Son 6 aylık enflasyon verileri ile %14.33 olacaktır. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi; 

''Güzel şeyler olacak. Yapılacak çalışmaların neticesinde enflasyonla ilgili beklentimiz aşağı yönde. Kim kaldı şimdi emekliler? Emeklilerimizle ilgili arkadaşlarımız zaten çalışıyor. Bununla ilgili yapılacak iyileştirmelerin, emeklilerimizi de mutlu edecek bir iyileştirme olacağına yönelik benim de kanaatim çok yüksek. İlgili bakanlık çalışmasının neticesinde, hangi noktaya geleceğimizi hep beraber görmüş olacağız.''

emekli maaşı ne kadar memur maaşı ne kadar 2022 emekli maaş zamı ne kadar