2022 Engelli maaşı belli oldu! Engelli ve evde bakım maaşı ne kadar oldu?

TAKİP ET

2021 yılının sonlarına gelinmesiyle maaşlarda yapılan değişikler açıklandı. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından engelli maaşı için araştırmalar başladı. 2022 Engelli maaşı kaç TL, engelli maaşı alma şartları nelerdir? sorularının yanıtları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

2022 yılına sayılı günler kala engelli aylıklarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Engelli maaşını almak için gereken şartlar isse araştırılmaktadır. 2022 Engelli maaşı hakkında detaylar ve merak edilenler şöyledir;

2022 Engelli maaşı ne kadar?

2021 de verilen engelli maaşı 1.035,63 YL ile 2022 yılında yapılan yeni zamlar sonucunda engelli maaşı 1552 TL oldu. Bunun yanı sıra bakım maaşları ise 1798 TL'den 2706 TL'ye yükseldi. 

Engelli maaşı alma şartları neler?

Devlet tarafından verilen engelli maaşları engelli, yaşlı, hasta olan kişilere temin edilmektedir. Geliri olmayıp 65 yaşını doldurmuş olan engelliler ya da engelli yakınları bakım maaşı almaktadır. Bu alan da incelemeler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. 

Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaş ödemesi yapılmamaktadır. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Yüzde 40 ve 69 arasında engeli bulunan kişiler ile %70 üzeri engelli kişilere yapılan destek tutarları değişiklik göstermektedir. 18 yaşından büyük engelli kişilere ise vasi tanıması yapılıp yardımlar o kişiye verilmektedir. 

Engelli maaşı ne kadar 2022 evde bakım maaşı ne kadar