2022 engelli maaşları arttı mı? Engelli maaşı yeni yılda ne kadar oldu?

TAKİP ET

2022 yeni asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte maaş zam oranlarının artışı her alanda merak edilen konu haline geldi. Bunlardan ön planda gelenlerden birisi de Engelli bakım maaşı olmaktadır. Peki, yeni artışların getirisi sayesinde engelli maaşında artış oldu mu? 2022 engelli maaşı ne kadar oldu? İşte merak edilen bu sorunun cevabı ve detayları...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bugün toplanan genel kurulda verilen karar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nde 2022 asgari ücretin 4 bin 253,4 TL olması belirlendi. Bu durum yansıması devletin sosyal yardım maaş fiyatlarını etkilemektedir. 

2022 Engelli bakım ücreti ne kadar oldu?
2021 yılını ele alacak olursak bakım aylığı olarak ödenen bu tutar 1.035,63 liraya yükselmişti. Yeni yıl itibariyle bu fiyat 1552 Türk Lirası olacaktır.

Engelli bakım maaşını kimler alabilmektedir?
Devletin refah düzeni sağlaması huzurunda halkın bazı isteklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu ilke doğrultusunda farlı çalışmaları olmaktadır. Ülkemizde bunların başında birsinde de Devletin yaşlı, engelli, hasta bireylere ek olarak para yardımı yapmasıdır. Bu yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birlikteliğiyle devam ettirilmektedir. Bu maaşı alabilmek için bazı hususların olması gerekmektedir. Bunlardan önde gelen şartsa Yüzde 50 engellilik oranına ulaşmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıraysa aile içerisinde kişi başına düşen aylık gelir dahil edilip asgari ücret net tutarının üçte ikisinden daha az olması lazımdır.
 

engellimaaşı engelli asgariücret