2022 evde bakım parası ne kadar oldu?

TAKİP ET

Evde bakım parasından birçok insan faydalanmaktadır. 2022 senesinde evde bakım parasının ne kadar olduğu araştırılmaktadır. Evde bakım parasına ilişkin araştırmalar devam ediyor. 2022 evde bakım parası ne kadar oldu? Bu haberimizde evde bakım parasına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte 2022 evde bakım parası detayları...

Reklam
Reklam

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakıma muhtaç hasta veya yaşlıların evde bakımı için aylık düzenli  evde bakım ücreti öder. ! Çalışanlara, işsizlere, ev hanımlarına, esnaflara , emeklilere ve işsizlere 2.292 TL maddi yardım yapılacak! Evde bakım maaşı hangi illere yattı?

Evde bakım parası 2022

 Bakanlık  evde bakım ücretini her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırır.   Evde bakım maaşının ödendiği iller henüz netlik kazanmadı Evde bakım maaşının e-Devlet üzerinden  hesabına yatırılması durumunda maaşa hak kazananlar talepte bulunabilir. Evde bakım maaşı 15 Ocak tarihinde hesaplara yatmış olması gerekmektedir.

Evde bakım parası sorgulama işlemi

Evde bakım aylığı ödemeleri E-devlet  üzerinden talep edilir. T.C. kimlik  numara tanımlaması ve E devletinin şifresi ile giriş yaparak  sistemin arama çubuğuna "Evde bakım ödeme bilgisi sorgulama  yazıp butonuna tıklayın. Daha sonra açılan sayfada maaş ödeme detayı görüntülenir.Engelliler için evde bakım ödemesi ile ilgili bilgiler ve tüm detaylara Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi sayfasında yer alan  bölümünden ulaşılabilir.  Evde bakım aylığından  faydalananlar, cep telefonlarının SMS fonksiyonu ile de sorgulama yapabilirler. Ziraat Bankası'nı kullanan kişiler  cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp 4747'ye sms göndererek ödemelerini takip edebilirler.Mesaj gönderme kapsamında operatörünüz 1 SMS paketi ücretlendirir. 

 

2022 evde bakım maaşı evde bakım maaşı ne kadar?