2022 geçiçi vergi oranları yüzde kaç?

TAKİP ET

Maliye Bakanlığı'nın her yıl açıkladığı geçici vergi oranlarının 2022 yılında ne kadar olacağı insanların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2022 geçici vergi oranları yüzde kaç? İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Maliye Bakanlığı’nın her yılın başında açıkladığı geçici vergi oranlarının 2022 yılında ne kadar olduğu işletme sahiplerinin gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi olmak üzere 2 türde olan geçici vergi oranlarının 2022 yılında yüzde kaç olduğunu öğrenmek isteyen işverenler arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalara hız kazandırmış durumda. Peki 2022 geçici vergi oranları yüzde kaç? 
2022 Geçici Vergi Oranları Yüzde Kaç?
Geçici vergi vermekle yükümlü olan gerçek kişilerin ödemesi gereken geçici vergi oranının belirlenmesinde şu gelirler göz önüne alınmaktadır:
Zirai Kazançlar,
Ticari Kazançlar,
Serbest Meslek Kazançları,
Ücretler,
Gayrimenkul Sermaye İratları,
Menkul Sermaye İratları,
Diğer Kazanç ve İratların düzeyi
Kurumlar vergisine tabii olan tüzel kişilerin kurumları ise şunlardır:
Limited Şirketler,
Kooperatif,
Anonim Şirketler,
Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketler,
İktisadi Amaçla Kurulmuş Dernek ve Vakıf Şirketler,
İktisadi Kamu Kuruluşları
Kurumlar vergisi ve gelir vergisinin tamamını kapsayan 2022 yılı geçici vergi oranları henüz belli olmamıştır. 2021 yılı itibariyle kurumlar vergisi oranı yüzde 25, gelir vergisi oranı ise yüzde 15 civarında bulunuyor. 2022 yılında bu vergi oranlarının yükselmesi bekleniyor. 
 

2022 gelir vergisi oranı kurumlar vergisi gelir vergisi Maliye Bakanlığı