2022 Getir araçlı kurye maaşları ne kadar? 2022 Getir kurye başvuru şartları…

TAKİP ET

Pandemi dönemi boyunca insanların marketlere gidememesi ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılamasına neden oldu. Bu dönem boyunca artış gösteren eve servislere her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Servis işlemini yapan markalardan biri olan Getir son zamanlarda sıkça gündeme gelmektedir. Peki, Getir araçlı kurye ne kadar kazanır? Getir kurye nasıl olunur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Son zamanlarda yaptığı yatırımlarla hem bayi ağını hem de çalışan sayısını hızla büyüten Getir markası pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Getir markasında çalışmak isteyen kişiler internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Getir araçlı kurye ne kadar kazanır? Getir kurye nasıl olunur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Getir Kime Aittir?

Getir markası, 2015 yılında BiTaksi uygulamasının Türkiye’deki kurucusu olan Nazım Salur aittir. Salgın günlerinde marketlerin evlere servis yapmaya başlamasıyla hızla büyüme hedefine ulaşan Getir, Mart ayındaki son yatırımlarla piyasa değerini 2,6 milyar dolara yükseltti. Getir markasının kurucu ortaklarının payının %60’ta kaldığı bilinmektedir.

Getir Araçlı Kurye Olmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Getir kurye ile kendi işinizi kurarak, belirli bir maaşa bağlı kalmadan, çalıştığınız kadar kazanma imkanı elde edebilirsiniz. Kendi aracıyla çalışan kuryeler diğer kuryelere oranla daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle 29 yaş altındaki kişiler tarafından kurulan ilk işletmeler için yılda 75.000 TL’ye kadar gelir vergisi alınmıyor olması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca bu kişiler Bağ-Kur priminden de muaf tutulmaktadır. Böylece 29 yaş altı kişilerin Getir markasında kendi işini yapmaları hem gelir vergisinden hem de Bağ-Kur primlerinden muaf olarak ilk yıl önemli bir gelir elde edebilmelerini sağlamaktadır.

2022 Getir Araçlı Kurye Başvuru Şartları Nelerdir?

Getir arabalı kurye ve normal kurye olarak çalışabilecekleri iki farklı model yer almaktadır. Getir araçlı kurye başvuru şartları şu şekildedir;

Öncelikle kişinin kendi motorunun bulunması gerekmektedir. 

Motor 100 – 150 CC büyüklüğünde olmalıdır. 

A1 ya da A2 sınıfı motor ehliyeti gereklidir.

Ehliyet ceza puanı 50 ve altı olmalıdır.

20 Yaş üzeri kişiler tercih edilir.

Adli sicilin temiz olması gerekir.

Şahıs şirketi / vergi levhası zorunluluğu bulunur.

Motorun bakımı ve yakıtı kuryeye aittir. 

En az 1 yıl motokurye olarak iş tecrübesi aranır.

Kişi bölgeye hakim olmalıdır.

Vardiya saatlerine uyumlu olunması gerekir.

Kişinin Android alt yapılı cep telefonu ve navigasyonu bulunması gerekir.

Bu sıralanan maddeler bazı getir depoları tarafından isteğe bağlı olarak değişmektedir. Motor, motor yakıtı ve bakımı bazı şirketler tarafından karşılanmaktadır. Başvuru yaparken bu konu hakkında başvuracağınız yerden bilgi almalısınız.  Kendi motoruyla kurye olan kişilerin maaşları biraz daha yüksek olacaktır.

Getir Araçlı Kurye Ne Kadar Kazanır?

Getir araçlı kurye ne kadar kazandıkları kendi aracı olması ya da şirket aracı olmasına göre değişmektedir. 

Saatlik 22 TL (KDV Dahil).

Kendi motoruyla kurye maaşları; saatlik 27 TL (KDV Dahil).

Teslim edilen paket başı 1,5 TL.

Teslim edilen Yemek siparişi başına 2,95 TL.

Hafta sonu dağıtımlarında ekstra Getir kuponları.

Ekstra olarak teslim sonrası online bahşişler.

Getir araçlı kurye çalışanları 29 yaşından küçükler ise gelir vergisi ve Bağkur priminden muaftırlar. Bu nedenle aylık gelirinizden kestiğiniz faturada hesabınıza yatırılan tutar doğrudan size aittir.

Günde ortalama 8 saat çalışan ve ortalama 30 paket teslimi ile sadece teslimatta yaklaşık 200 TL kazanma imkanınız vardır. Ayrıca internet üzerinden bahşiş ve ekstralarla ayda 8.000 TL ve üzeri kazanç elde edebilirsiniz.  29 yaş altı için giderler ve Bağkur primi sonrasında 6.000 TL’nin üzerinde kazanç elde edebilirsiniz.

 

Getir Araçlı Kurye İş İlanları

Getir kurye için başvuru yapmak isteyen kişiler Sahibinden.com sitende arama kısmına “Getir” yazarak çok sayıda araçlı kurye iş ilanı karşılaşacaklardır. Karşınıza çıkan ilanların açıklamalarında yarı zamanlı / tam zamanlı veya kendi motorunuzla / şirkete ait motorla çalışabileceğinize dair bilgiler yer almaktadır.

Getir Kurye Başvurusu

Getir kurye başvurusu için Sahibinden.com üzerinden iş ilanları takip ederek başvuru yapabilirsiniz. Bazı ilanlar Getir Büyük, bazıları yarı zamanlı kendi motoruyla kuryeleri ve yeni başlayan araçlı kurye modeli olmak üzere birçok iş ilanı ile karşılaşacaksınız. Buradaki açık pozisyonları takip ederek ve size en uygun olan seçeneği seçerek iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Getir markasında araçlı kurye olarak çalışmak ve getir kurye olmak isteyen kişilerin başvuru kriterlerini karşılamaları gereklidir.

Getir Kurye Başvuru Şartları

Getir kurye başvuru şartları şu şekildedir;

A1-A2 sınıfı ehliyet.

Aktif olarak motor kullanabilen.

Hijyen kurallarına uyan.

Teknoloji ile alakası olan.

Kılık kıyafet konusunda dikkatli

Müşteri ilişkilerinde başarılı

Vardiyalı saatlerde çalışabilecek kişiler başvuru yapabilirler.

2022 Getir Kurye Maaşları Ne Kadar?

Getir markası kurye maaşları genel olarak asgari ücret ile ödenmektedir. Getir kuryeleri için asgari geçim indirimi, yemek, paket başı ödeme ve sağlık sigortası yapmaktadır. 2022 Getir kurye maaşları şu şekildedir;

Ortalama olarak getir kurye maaşları; asgari ücret 4.250 TL + Setcard 400 TL + paket başı ortalama 1,5 TL gibi rakamlarla ayda 5.500 TL – 6.500 TL arasına maaşa tekabül eder.

Paket sayısı arttıkça alacağınız tutar da artmaktadır. Bu fiyata ortalama olarak 40 – 50 paket dağıtım yapılmaktadır.

Kişi maaşlı olarak çalıştığı durumda motor ve motorun yakıtı çalışılan firmaya aittir.

yapılan servislerin dışında alınan online bahşişler de ekstra olarak maaşa yansımaktadır.

Getir’de hafta sonu yaptığı kampanyalar ile dağıtılan paketler için de Getir üzerinden kullanabilen alışveriş çekleri de vermektedir.

Getir Kurye İş İlanları

Getir kurye iş ilanları, Kariyer ve Linkedin’de mevcut değildir. Getir’de kurye olarak çalışmak isteyen kişiler bu pozisyon için iş tekliflerini doğrudan Getir bayilerinden yapabilirler. Ayrıca Sahibinden.com üzerinden de başvuruda bulunabilirler.  

Getir İş Başvurusu

Getir iş başvurusu yapmak isteyen kişiler Sahibinden.com üzerinden çalışmak istediğiniz pozisyona göre açık pozisyonları takip edebilir, kendilerine uygun pozisyonlara göre başvuru yapabilirler. Fakat Linkedin’de ve Kariyer.net’te herhangi bir başvuru yapılmamaktadır. Getir araçlı kurye ve kendi motoruyla kurye ilanları Sahibinden sitesinde yer almaktadır.

 

Getir İş İlanları

Getir iş ilanları için açık iş pozisyonları açısından filo yöneticisi, bayi ilişkileri uzmanı, müşteri temsilcisi, kiralama müdürü, bilgi işlem uzmanı, sürüş güvenliği uzmanı vb. gibi birçok farklı pozisyonda personel aradıkları ilan ile karşılaşabilirsiniz.  Sektöre göre maaş bazında normalin üzerinde maaş verdiği bilinen Getir için başvuruları ve iş ilanlarını Kariyet.net’in Getir sayfasından açık iş ilanları görebilirsiniz. Aynı zamanda LinkedIn profillerinde iş ilanları sayfasına ulaşabilirsiniz.

getir kurye maaşları 2022 getir kurye ne kadar kazanır getir kurye başvurusu nasıl yapılır