2022 ilk cemre ne zaman düşecek? Cemre nedir, düşmesi ne anlama gelir?

TAKİP ET

2021 yılının sonuna gelinmesiyle birlikte 2022 yılının ilk cemresinin ne zaman düşeceği merak edilmeye başlandı. Peki 2022 ilk cemre ne zaman düşecek? Cemre nedir, düşmesi ne anlama gelir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Yeni yıla girmeye artık günler kaldı. İnsanlar 2022 yılında yaşanacak olayları yavaş yavaş gündemlerine taşımaya başladı. 2022 yılının ilk cemresinin ne zaman düşeceği de insanların gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor. Cemrenin ne demek olduğunu ve düşmesinin ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki 2022 ilk cemre ne zaman düşecek? Cemre nedir, düşmesi ne anlama gelir? Cemre nedir, düşmesi ne anlama gelir? 
Cemre Nedir, Düşmesi Ne Anlama Gelir?

Sözlüklerde kor veya ateş olarak anlamlandırılan cemre dilimize Arapça’dan geçmiştir. İnsanlar cemrenin düşmesini kış mevsiminin sona ermeye başlaması ve ilkbaharın başlangıcı olarak kabul etmektedir. İlk cemrenin düşmesiyle birlikte Hıdırellez kutlanır.
Eskiden beri takip edilen cemre düşmeleri üç türdedir. İlk cemre havaya, ikincisi suya , üçüncüsü ise toprağa düşmektedir. Cemre, İslam dimimde müslümanları hac sırasında Mina vadisinde attıkları taş yığını olarak bilinir. Cemre hakkında Türk edebiyatında sayısız şiir yayınlanmıştır. 
2022 İlk Cemre Ne Zaman Düşecek?
2022 yılında cemrelerin ne zaman düşeceği belli oldu. Bir hafta aralıkla düştüğü bilinen cemrelerin düşme tarihleri şu şekilde:
Birinci cemre: 19-20 Şubat 2022
İkinci cemre: 26-27 Şubat 2022
Üçüncü cemre: 5-6 Mart 2022

2022 ilk cemre cemre nedir