2022 ilk cemre ne zaman düşecek? Cemrelerin düşme tarihleri nedir?

TAKİP ET

Her yıl olduğu gibi bu yıldan cemrelerin ne zaman düşeceği merak ediliyor. Yeni yıla girdiğimiz bu günlerde 2022'de cemre düşüş tarihleri araştırılan konular arasında yer almaktadır. Havaya, suya ve toprağa düşen cemrenin tarihleri merak edilmektedir. İlk cemre ne zaman nereye düşecek? 2022 ilk cemrenin ne zaman düşecek? Soruları son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte cemrelerin düşüş tarihleri…

Reklam
Reklam

2022 yılına girmekle beraber cemrelerin düşüş tarihleri herkes tarafından araştırılıyor. İlk cemre yılın başlarında açan ve bu nedenle bahar beklentisini artıran çiçekler arasında yer alıyor. İlk cemre ne zaman nereye düşecek? 2022 ilk cemrenin ne zaman düşecek? Soruları son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

CEMRE NE DEMEK?

“Ateş”, “kor” anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. “cemre düşmesi”, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

“cemre düşmesi” hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. Mevsim değişimi olarak görülen cemre birçok kişinin beklediği bir olaydır. Özellikle daha kırsal kesimde yaşayan kişiler işlerini cemre düşmesine göre ayarlamaktadır.

2022 CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Kış aylarında kendisini gösteren ilk cemre çiçekleri renkleriyle göz doldurmaktadır. Şubat ayından Mart ayına kadar olan çiçeklenme dönemi sık sık merak konusu haline gelir. Ocak ve Şubat aylarında birçok ülkede toprak çoğunlukla karla kaplı olmaktadır. Ancak cemrelerin çıkması ile beyaz beyaz örtü yerini renkli topraklara bırakmaktadır. Kış aylarında, nergislerin ve Adonis çiçeklerinin sarı çiçekleri yukarı bakar.

2022 YILINDA CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Halk arasında geçen takvime ve inanışına göre, Kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlamaktadır. Cemrenin birer hafta aralıklarla sırasıyla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılmaktadır.

Üç cemrenin sırasıyla düşme tarihleri şu şekildedir; 

Birincisi havaya 19-20 Şubat,

İkincisi suya 26-27 Şubat

Üçüncüsü de 5-6 Mart toprağa düşer.

ilk cemre ne zaman düşecek 2022 cemre ne zaman düşecek cemre düşüş tarihleri