2022 iş güvenliği uzmanı maaşı ne kadar? İş güvenliği uzmanı ne iş yapar?

TAKİP ET

Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte iş sağlığı uzmanı maaşı insanların gündemini meşgul ediyor. Peki 2022 iş güvenliği uzmanı maaşı ne kadar? İş güvenliği uzmanı ne iş yapar? İşte cevapları...

Reklam
Reklam

2022 yılının asgari ücreti 4250 TL oldu. Asgari ücrete yapılan bu zam Türkiye’nin hemen hemen bütün iş dallarının maaşlarını da etkileyecek. Asgari ücretin ne kadar olduğunun netlik kazanmasıyla birlikte bir çok insan iş güvenliği uzmanının maaşının ne kadar olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.Peki 2022 iş güvenliği uzmanı maaşı ne kadar? İş güvenliği uzmanı ne iş yapar? 
İş Güvenliği Uzmanı Ne İş Yapar?

İş güvenliği uzmanının görevleri insanların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bir iş güvenliği uzmanlığı alanı dahilinde işvereni ile sürekli bilgi alışverişi halinde olur, çalıştığı iş yerinde risk değerlendirmesi yapar, görevlendirildiği çalışma ortamının iş yapmaya uygun olup olmadığı konusunda işverenine rapor sunar ve diğer meslektaşlarıyla devamlı olarak iletişim ve dayanışma içerisinde olur. 
İş sağlığı uzmanı üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olmak zorundadır. Bu bölümleri tamamlayan kişiler üstüne yüksek lisans yaparlarsa B sınıfı, doktora yaparlarsa A sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak görevlerine başlayabilirler. İş sağlığı uzmanları devlet ve özel sektörde kolay bir şekilde iş sahibi olabilmektedir. Sınıflarının yüksekliği kişinin iş bulma olasılığını ciddi şekilde yükseltmektedir. 
2022 İş Sağlığı Uzmanı Maaşı Ne Kadar?
İş sağlığı uzmanı maaşının 2022 yılı itibariyle ne kadar olduğu sorusu insanların gündemini en çok meşgul eden sorulardan birisi olarak ön plana çıkıyor. İş sağlığı uzmanlarının maaşları sınıflarına ve çalıştığı kurum veya kuruluşlara göre değişiklik göstermektedir. İşte sınıfına göre güncel iş sağlığı uzmanı maaşları:
A Sınıfı: 10.000 TL - 100.000 TL
B Sınıfı: 10.000 TL - 50.000 TL
C Sınıfı: 5.000 TL - 20.000 TL
Yukarıda belirtilen maaş miktarları kişinin donanımına ve çalıştığı yere göre değişebilir. Devlet ve özel kurumların kendilerine göre maaş ve çalışma koşulları bulunmaktadır. Devlet kurumlarında iş sağlığı uzmanı olmak isteyen kişiler ÖSYM’nin düzenlediği sınavları ve devlet kurumlarının personel alım ilanları dikkatli bir şekilde takip etmelidir. 

iş güvenliği uzmanı 2022 iş güvenliği uzmanı