2022 İş sağlığı ve güvenliği destek hesaplama

TAKİP ET

İş yerlerinde zorunlu hale gelen iş sağlığı ve güvenliği elemanı çalıştırmak işverenler için kafa karıştırıcı olsa da zorunluluk getirildi. Bunun üzerine iş sağlığı ve güvenliği devlet desteği hesaplaması araştırılmaya başladı. 6331 sayılı kanın gereği zorunlu hale getirilen iş sağlığı ve güvenliği elemanı çalıştırmak merakları arttırdı. İş güvenliği ücreti devlet desteği hesaplamasına dair detaylar haberimizde yer vermektedir.

Reklam
Reklam

İş sağlığı ve güvenliği devlet desteği hesaplama işlemleri işçiler tarafından merak edilirken hesaplamalar yapılmaya başladı. iş sağlığı ve güvenliği başvurusu nasıl yapılır sorusu ise sıklık kazandı. İSG'den kimler destekten yararlanabilir, şartları nelerdir işte detaylar;

İş sağlığı ve güvenliği desteği başvurusu nasıl yapılır? 

Başvuruda istenen belgeler ise iş sağlığı ve güvenliği devlet desteği başvuru formu

iş sağlığı ve güvenliği sgk teşvik dilekçesi

Yansıtma faturası.

İş güvenliği yansıtma faturası örneğine aşağıdan göz atabilirsiniz.

İş sağlığı ve güvenliği destek fatura örneği 

2022 İSG devlet desteği hesaplama 

Tehlikeli sınıfta yer alan işverenler için yapılacak destek tutarı çalışan başına bir günlük brüt asgari ücretin %1,4’üdür. 2022 senesi için brüt günlük asgari ücret 166,80 liradır. Bu durumda tehlikeli sınıfta yer alan bir işyeri için bir günlük çalışma karşılığında yapılacak destek tutarı 2,33 lira olacaktır.

Çok tehlikeli sınıfta yer alan işverenler için iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde devlet desteği tutarı ise günlük olarak bir günlük brüt asgari ücretin %1,6’sıdır. 2022 yılı için tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine yapılacak bir günlük destek ödemesi tutarı bu hesaba göre 2,66 lira olacaktır.

İş sağlığı ve desteği ödemeleri ne zaman yapılıyor? 

Kişiler iş sağlığı ve desteği başvurusu yaptıktan sonra ücret hesaplamaları yapılarak ücret ortalaması 1-2 ay içinde yapılarak işverene bildirilen banka hesaplarına aktarılır. 

iş sağlığı ve güvenliği iş sağlığı ve güvenliği devlet desteği İş sağlığı ve güvenliği örneği