2022 İşe giriş bildirgesi verme süresi İşe giriş bildirge örneği

TAKİP ET

Kişilerin işe girmeden önce işe giriş bildirgesi verilme süresine ilişkin araştırmalar yoğun ilgi görmektedir. İşe giriş bildirgesi işyerinde işe başlayan işçinin sigorta bildirimini elektronik ortamda bildirme türüdür. Fakat işe başlayacaklar işe giriş bildirgesini nasıl verir, süresi nedir gibi merak edilen sorular haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İşe giriş bildirgesi formunun SGK Kanunu’na göre belirlenen sürede elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir. İşe giriş bildirgesi ne zaman verilir? İşe giriş verilme süredi nedir? Aynı gün işe giriş cezası nedir? En çok merak edilen işe giriş bildirgesi örneği ise siz değerli okurlarımız için haberimizde 

2022 İşe giriş bildirgesi ne zaman verilir? 

İşe giriş bildirgesi kişinin işe başlamadan en geç 1 gün içinde SGK'ye bildirmesi gerekir. İşe başlamadan önce elektronik ortamda SGK'ye bildirim yapılmalıdır. 

2022 Aynı gün işe giriş cezası

SGK işe girişin verilmesi gereken kanuni süreden başlamak üzere 30 gün içerisinde kendiniz verirseniz ve giriş bildirgesinin geç verilmesinden dolayı uygulanan idari para cezasını size tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz 3/4’ünün 1/4’ünü ödersiniz. Yani 2022 yılı için bu tutar 928,00 TL civarında. 

2022 İşe giriş bildirgesi örneği 

İşe giriş bildirgesi düzeltme cezası ne kadar? 

İşe giriş bildirgesi düzeltme işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanmaz. 

2022 İşe giriş ildirgesi güncelleme süresi

şe giriş iptali ile işçinin işe başladığı tarih ile meslek kodunu en geç işe başlama tarihini takip eden gün sonuna kadar güncelleme şansınız var.

işe giriş bildirge süresi işe giriş bildirge örneği