2022 İSKİ su abonelik ücreti ne kadar? İSKİ abonelik belgeleri

TAKİP ET

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) abonelik başvurusu yapmak istiyor ve bunun için de internet üzerinden İSKİ abonelik belgelerini araştırıyor. Peki 2022 İSKİ su abonelik ücreti ne kadar? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

İstanbul’da yaşayan veya yaşamaya karar veren insanlar yaşadıkları yere veya işyerlerine su aboneliği başlatmak amacıyla İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) abonelik belgeleri ve abonelik ücretini hakkında daha fazla bilgiye ulaşmaya çalışıyor. Binlerce insan bu konuyla ilgili olarak arama motorlarına en çok İSKİ abonelik belgelerini araştırıyor. Peki 2022 İSKİ su abonelik ücreti ne kadar?
2022 İSKİ Su Abonelik Ücreti Ne Kadar?

İstanbul’da evlerine veya işyerlerine su bağlatmak amacıyla İSKİ’ye su aboneliği başvuru yapan kişilerin belirli bazı belgeleri hazırlamaları gerekiyor. İşte o belgeler:
- T.C. kimlik belgesi 
- 144 TL teminat ücreti
- Tapu yada kira kontratı
- Aboneliğin yapılacağı binanın yapım tarihi (Yapım tarihi 12.10.2004 öncesinde ise bu tarih öncesindeki telefon, elektrik, sözleşmelerin herhangi birisinin nühası, belediyenin onayladığı Emlak Vergisi Beyannamesi aslı veya nüshası)
- Aboneliğin yapılacağı binanın yapım tarihi 12.10.2004 - 26.07.2008 tarihleri arasındaysa Yapı Ruhsatı ve Yapıt Kayıt Belgesi
- Binanın Yapım Tarihi 26.07.2008 sonrası ise Yapı İskan Belgesi
- 166,80 TL teminat ücreti
- 471 TL su iştirak ücreti
- 375 TL kanal iştirak ücreti
Yukarıda belirtilen belge ve bedelleri karşılayan vatandaşların İSKİ su aboneliği başvuruları kabul edilecek ve binalarında su kullanabileceklerdir. 

İSKİ 2022 İSKİ su aboneliği İstanbul