2022 işsizlik maaşı ne zaman belli olacak? 2022 İşsizlik maaşı

TAKİP ET

2021 yılının bitmesine çok az bir zaman kaldı. Yeni yılda maaşlara ne kadar zam geleceği merak ediliyor. İşsizlik maaşı alan vatandaşlar, yeni yılda işsizlik maaşının ne kadar olacağını araştırmaktadır. 2022 İşsizlik maaşı ne zaman belli olacak? Bu haberimizde 2022 işsizlik maaşına ilişkin detayları sizler için derledik.İşte işsizlik maaşıyla ilgili merak edilenler...

Reklam
Reklam

Aralık ayının gelmesiyle işçiler, memurlar ve emekli maaşı artışları merak ediliyor. SGK'nın 2022'de ödeyeceği birçok ücret ve ödeneklerin belirlenmesi ile mevcut asgari ücret artışı etkili oluyor. Peki, 2022 işsizlik maaşı açıklandı mı?

2022'de işsizlik maaşı ne kadar olacak?

İşsizlik sigortası fonundan alınan işsizlik maaşı, çalışanların son dört aydaki ortalama toplam ücretlerinin %40'ından fazla olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik ödeneğinin azami miktarı, toplam asgari ücretin %80'ini aşmamaktadır. Şu anda asgari işsizlik ödeneği 1.431 TL ve maksimum 2.862 TL olarak verilmektedir.Asgari ücretteki artışa göre işsizlik maaşı da aynı oranda artacak. Halihazırda işsizlerden, son dört ayda ortalama toplam maaşı 7 bin 150 TL'nin üzerinde olanlar ile üst sınır nedeniyle 2.862 lira işsizlik ödeneği alanlar yeni yılda daha yüksek ödenek alabilecek. 

İşsizlik maaşı hesaplama

Asgari ücret görüşmeleri bitip asgari ücret belirlendikten sonra işsizlik maaşı hesaplanacak ve binlerce vatandaş bundan faydalanacak. Asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı 1 Aralık'ta, ikinci toplantı 7 Aralık'ta ve üçüncü toplantı 9 Aralık'ta yapıldı. Son toplantının 13 Aralık veya 16 Aralık'ta yapılması bekleniyor. Üçüncü toplantıdan sonra SGK'nın 2022'de ne kadar işsizlik yardımı sağlayacağı bir bakışta belli olacak.

2022 İşsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı