2022 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek?

TAKİP ET

Müslümanlar için belki de en önemli gün olan Kadir Gecesi'nin 2022 yılında ne zaman gerçekleşeğini öğrenmek isteyenler internet üzerinden 2022 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek? Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? gibi soruların cevaplarını arıyor. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

İslam dünyası için önemli bir zaman olan üç ayların başlamasıyla birlikte üç aylar içerisindeki dini günlerin ne zaman gerçekleşeceği müslümanların gündeminin üst sıralarına tırmanmaya başladı. Müslümanlar için belki de en önemli gün olan Kadir Gecesi’nin ne zaman gerçekleşeceği de merak edilen konular arasında yer aldı. 11 ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde gerçekleştiği bilinen Kadir Gecesi’nin net tarihini öğrenmek isteyen müslümanlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki 2022 Kadir Gecesi ne zaman gerçekleşecek?
2022 Kadir Gecesi Ne Zaman Gerçekleşecek?
Ramazan ayı içerisinde gerçekleşmesi ve Kur’an-ı Kerim’in dünyaya indirildiği gün olması sebebiyle müslümanlar için özel bir gün olan Kadir Gecesi’nin 2022 yılında ne zaman gerçekleşeceği belli oldu. Milyonlarca müslümanın heyecanla beklediği Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 Çarşamba gününün gecesinde kılınacak olan teravih namazının sonrasında başlayacak ve gecenin geç saatlerine dek sürecek. 1000 aydan daha hayırlı olduğu rivayet edilen Kadir Gecesi’nde milyonlarca müslüman dua ederek Allah’tan günahlarının affını isteyecek.
Kadir Gecesi bazı toplumlar tarafından kandil olarak da tanımlansa da kandil değildir. Bu nedenle Kadir Gecesi’nin Regaip, Mirac, Berat gibi kandillerle karıştırılmaması gerekir. 

2022 Kadir Gecesi üç aylar müslüman İslam Ramazan ayı